Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTE HADE SÖKPROBLEM

2024-10-14

Torsdag.

Ännu en dag med dagsregn. Totalt kom det 60 mm. på två dygn.

En lämplig dag för uträttande av viktiga ärenden och färden gick till Täby Centrum. Hundarna fick stanna hemma ensamma. Det är inte ofta man behöver besöka sitt bankkontor numera och efter torsdagens nödvändiga besök hos Swedbank undrar Matte om bankerna egentligen vill att man skall besöka dem! Över huvud taget. En död bankdosa måste bytas och för det krävs ett fysiskt besök på ett bankkontor. Kontoret i den egna kommunen stängdes för många år sedan och närmaste bankkontor finns många mil bort i ett jättestort inomhuscentrum.

Där har kontoret sedan bytt plats åtskilliga gånger, till mer och mer undanskymda platser. Efter att till slut ha hitttat en ledig p-lats började Matte sitt sökande efter Swedbanks kontor. Det visade sig ha flyttat ut ur centrumanläggningen. I ösregn sökte Matte enligt den adress hon hittade. Men hittade inget bankkontor. Till slut hittade hon ett mäklarkontor med samma logga och ett tydligt skyltfönster. Inget bankkontor dock. En uppgiven Matte gick in till Fastighetsbyrån och frågade vart banken tagit vägen. Hon var inte ensam om detta tydligen. Andra hade sökt och gett upp och ställt samma fråga. Jo, Matte skulle gå in genom en anonym port med en liten ynklig smal rektangulär dörrskylt vid sidan av som angav att här fanns Nordea. Fel bank. Samt en lika liten Swedbankskylt därunder. Små anonyma skyltar som vore de hänvisningar till privata kontor. Inga tydliga loggor att känna igen. Två trappor upp i en kontorsbyggnad.

Där mötte en tuggummituggande tjej, som delade ut nummerlappar efter ärendets karaktär och enkla ärenden? som att skaffa eller förnya Bank-ID fixade hon på plats. Vilket skapade lång kö och fyllde väntrummet med väldigt mycket folk och alla kom inte in genom dörren, utan blev stående utanför hissen i ett trångt utrymme. !? Väntetiden var väldigt lång och bara två personer stod till tjänst för kunderna, utöver nummerlappsutdelaren. En äldre dam i rullstol med medföljande anhörig var förtvivlad, när de väl hittat det anonyma kontoret; efter långvarigt sökande i ösregnet. En del vände i dörren. Det gjorde inte Matte. 

Det är helt uppenbart att Swedbank inte vill att kunderna besöker banken! Man gömmer sitt kontor och gör sig otillgängliga så gott det går. De flesta bankkontoren i kommunerna runt omkring är nerlagda och det återstående i Täby Centrum har varken en stor tydlig skylt på väggen, eller vid entrédörren. Jättedåligt! Oerhört dålig kundservice!  En närstående har Nordea som sin bank och var precis lika upprörd efter sitt besök, när hon initialt vägrades hjälp med förnyande av Bank-ID, efter att ha haft svårt att hitta sitt bankkontor. Anonymt som det var, i likhet med Swedbank. Samma annonyma port. Fick Matte höra senare på dagen.

Vad har nu detta med hundarna att göra? Inget alls. Annat än en förbannad Matte som kom hem till sina hundar mycket senare än planerat.

Lördag.

Aili och Dima kompenserades med råge för den bedrövliga torsdagen. Flocken for till Torpet och där fick hundarna roa sig på egen hand hela eftermiddagen. Inga krav från någon och både det lilla huset och lillstugan hade öppna dörrar. Aili och Dima kunde vara utomhus eller inomhus precis som de ville. Aili ägnade mycket tid åt att äta blåbär i skogsbacken upp mot berget bakom tomten. Film finns på Instagram. Dima kollade Husse som stängde av vattnet och allt annat, som kom i form av vittringar nerifrån byn. Han vilade inne i lillstugan en stund, men snart var det full fart på honom igen. Han måste ju veta allt som sker i skogen runt hans revir! Lite intresserad var han även av Matte, som stod på en stege och beskar ett litet vildapelträd mellan stugorna. Många fina pinnar slängde hon ner på marken!

På väg hem åt Matte och Husse pizza nere i färjeläget vid Östanå. Både Aili och Dima uppskattade mycket att få några färska pizzakanter före middagen, som skulle serveras hemma!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)