Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TVÅ RUNNEVALPAR KVAR

2017-12-13

Tisdag.

Aili fick ju inga knytt i måndags tyvärr. Men hennes kullbror Runne (Gátchis Bargi Manni) blev pappa till åtta valpar i september tillsammans med familjens finskfödda Lapska tik Mira från Sodankylä. Båda föräldrarna är registrerade och valparnas registrering är på gång. Pappa är svenskfödd, mamma finskfödd och valparna norskfödda. En härlig kombination! Bra linjer för framtidens avel! Båda föräldrarna är aktiva renvallare! En tikvalp blir kvar i familjen.

Båda föräldrarna jobbar inom renskötseln med sin husse och matte och de lever familjeliv med familjens två barn och en Pommeranian! De är båda mycket uppskattade som både arbetshundar i renskötseln och som familjehundar och lekkamrater till barnen! Valparna är uppfödda tillsammans med familjen i bostaden och de finns i Varangerbotn i nordligaste Norge. Två killar är osålda. De flesta av syskonen är sålda till renskötare i Norge och i Sverige och en valp får stanna kvar hemma i familjen.

Runne är HD röntgad och mamma Mira skall nu röntgas. Resultatet finns snart på Dogweb - Norska Kennelklubbens motsvarighet till vårt Hunddata. Även Runnes uppgifter finns där.

Här kan ni läsa om Runne och se bilder på honom på hans egen sida hos oss.

Klicka för större bild.

Runne på jobbet och hans valpar när de åkte bil för första gången. Ingen av valparna mådde dåligt.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)