Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

IHOPKÖRT

2012-10-02

måndagmorgonen gick det i ett! Nástisönerna Mánnu och Pirak med familj skulle fara vidare till Norge. Efter att ha deltagit på provapådagen under söndagen.

En grävmaskinist stod och stampade medan de packade bilen. Infarten skulle grävas upp och vägtrumman bytas ut. Den gamla av cement hade gjort sitt och vattnet passerade inte längre igenom vid allt regnande, med översvämmad granntomt som följd. Matte hade planerat att skriva några rader om söndagens aktiviteter under provapådagen. Men si det gick inte alls. Inte förrän halva dagen hade gått och ett mejl skickats till Din Studio. De uppgraderade redigeringsverktyget i somras och man kunde välja när man ville utföra det hela, vilket sades kunna ta lång tid. Nu var det dags igen! Men nu kunde man inte alls välja när det skulle utföras! Matte kom inte åt att redigera hemsidan, då det tog så lång tid att datorn kopplades ner och Matte måste springa emellan grävmaskinisten och datorn. Sååååååå irriterande!!!!!!

Mattes närvaro  krävdes vid grävarbetet, då infarten är 6½ meter bred och vägtrumman har en standardlängd på 6 meter. Det blev ett pusslande för att få till det och Matte måste få fram stora stenar för att liksom bygga en stenkista i ena änden för att hålla kvar fyllningsmaterialet. Grannen var behjälplig och många stora och tunga stenar fixades till slut fram. Till kvällen var det hela klart och det blev mycket snyggt! Matte fick nu gräva ur granndiket för att få fart på flödet igen.

Vad gjorde hundarna hela dagen då? Inte mycket. De var på tomten eller glasverandan och lät sig underhållas av aktiviteterna. En kort morgonpromenad i regnet blev vinglig för en lite trött Gázzi. Hon hade kraftiga känningar av instabiliteten i bakstället. Så sorgligt att se. Månne en påverkan av en hel dags liggande stilla i bilen? Men resten av dagen hade hon stadga i kroppen och kvällspromenaden avverkades på stadiga ben. Åldern tar ut sin rätt  även på en till sinnet vaken hund. Gázzi är lite tröttare nu när dagarna blir kortare och värmen försvinner. Det blir mer inomhusvistelse och mindre aktiv tid ute. Sömnen blir djupare och sovperioderna längre. Gázzis åldrande påminner väldigt mycket om en människas åldrande. Tröttheten kommer smygande.  Matte vill ge Gázzi en god livskvalitet så länge det går. Så länge Gázzi vill.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)