Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LURAD

2014-10-08

Tisdag och ny tid hos sjukgymnasten. Matte hade beställt en taxi/sjukresa och gick ut och väntade i regnet som vräkte ner. Stod i skydd av ett garagetält och så kom en taxi. Stannade långt bort på vägen. Kröp närmare när Matte klev ut i regne och backade sedan?! Matte gick längre ut på vägen och fattade ingenting. Kunde inte ta sig till passagerarsidan på grund av ett djupt dike. Hur komma in? Bilen kom då fram till infarten och föraren drog ner rutan och sade något. Matte hörde inte när regnet smattrade mot biltaket. Då lutade sig den unge föraren över passagerarsätet och tryckte upp dörren några centimeter. Matte höll upp de båda kryckorna och bad om hjälp med att få upp den tunga dörren och få in kryckorna i baksätet. "Men det regnar ju!" Utbrast grabben och pekade på sina innekläder. "Jag blir ju våt!" Matte trodde inte sina öron och påpekade att hon beställt en sjukresa och uppgivit att hon medförde kryckor. Grabben tvingades motvilligt ut och fortsatte sedan gnälla en lång stund! Vilket övergick i allmänt klagande på jobbet som taxichaufför. Killen hade till för två år sedan drivit en livsmedelsbutik och planerade att flytta till London och fortsätta jobba i kusinens butik, i stället för det avskydda taxijobbet.......   Mycket skall man vara med om när man beställer en sjukresa för att kunna ta sig till sjukgymnasten. Förvåningen var stor när killen vid framkomsten klappade Matte på axeln och tackade för en trevlig resa!? Han kanske insåg hur han uppträtt. Lycka till i London!

Hos sjukgymnasten fick Matte sitta på en motionscykel med stenhård sadel och utan belastning. Det fungerade riktigt bra och Matte satt rak i ryggen för korekt höftvinkel och trampade på en stund. Sjukgymnasten ville få mer information från sjukhuset om vad Matte fick och inte fick, då han var tveksam med en protes som skulle växa fast och inte var cementerad.

Matte fick sedan ytterligare en intressant taxiresa, med en kille som var livrädd att Matte skulle skaka sönder med den opererade höften. Kryckorna skrämde honom och han ville på intet sätt orsaka ytterligare skador. Gulligt!

Matte fick tag i en sjukgymnast på sjukhuset och nu förstod Matte att hon blivit lurad! Det var ju inte alls så att de som fått "ungdomsprotesen" fick kortare tid med två kryckor än de som fått en cementerad protes. Det var precis tvärtom! Hahaha! En fint från personalen för att uppmuntra till positivt tänkande? Olika information från olika sjukgymnaster? Sex veckor tar det för protesen att växa fast och då måste man gå med två kryckor överallt. En cementerad protes sitter fast direkt och tiden med två kryckor blir mycket kortare! Inte alls längre! Nu är det bara en vecka kvar innan Matte kan överge den ena kryckan och tiden med bara en krycka blir inte så lång. Redan nästa vecka får Matte börja träna benpress med minimal belastning. Efter två år med allt kortare promenader på grund av stelhet och smärta har Matte blivit bedrövligt urmusklad! Nu börjar träningen för nya långpromenader med hundarna. På egna ben och inte på hjul.

En liten kort skogspromenad i skogskanten fick de i alla fall med Matte denna dag. Modji och Aili fick springfnatt och skalade runt så löv och mossa virvlade runt benen på dem! Husse långpromenerade lite bättre med dem när han kom hem.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)