Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BRA ATT HA

2016-08-06

Fredag.

Sommarvädret fortsätter och Matte njuter. Pytsar vatten på växterna i mängd från den nu lagade gårdspumpen och den grävda brunnen ger åter vatten. Ogräs rensas och gräs klipps kring buskar och perenner i slänten mot bäcken. En batteridriven sax är till stor hjälp! Matte orkar hålla i saxen och gå böjd precis så länge som en laddning räcker och Matte hinner göra annat i andra ställningar medan den laddas upp på nytt. 

Hundarna fick en kortare promenad på morgonen, men i god fart. Ännu var det inte så varmt, utan behagliga sjutton grader. Som senare steg till idealiska tjugo! Man orkar jobba och ändå är det sommarvarmt. Hundarna hade nog gärna stannat kvar utomhus, men Matte måste iväg till centrum på eftermiddagen.

Äntligen skulle en ortoped titta på den högra handleden, som Matte trodde att hon stukade i början av januari vid ett skarpt sök med Modji, då Matte halkade på en isfläck. Akuten var aldrig ett alternativ, då kaos råder där.  En expert skulle göra en bedömning utifrån röntgenbilden. Handen fungerar ännu inte som innan fallet. Dålig styrka och smärta kvarstår. 

Det visade sig att handleden varit bruten. Matte har alltså gått omkring med en bruten högerhandled som läkt lite fel under våren. Det gick uppenbarligen, att  med nybruten handled skotta snö, när bilen var inplogad och Matte måste ut och iväg. Men i övrigt har Matte varit handikappad i viss mån hela våren. Bara att ta på strumporna var mycket knöligt till en början och inte förrän mot sommaren gick det att använda handen fullt ut. Tre koppel kunde åter fördelas på två händer. Någon ridning har det inte kunnat bli under hela våren. Nu är det ett försäkringsärende. Follksam visade sig vara synnerligen lätta och trevliga att ha att göra med! Även If! Eftersom skadan inträffade under arbete åt MPS går deras försäkringsbolag in och en egen olycksfallsförsäkring visar sig vara många pengar värd. Matte har upplevt att det inte är en självklarhet bland pensionärer att teckna en egen olycksfallsförsäkring, när den de har genom jobbet upphör.

Trots allt är försäkringar många gånger mycket bra att ha. Det gör kanske inte mindre ont i handleden, som inte skall opereras, men lite roligare är det med lite extrapengar. 3.000 spänn för ett brott, oavsett var på kroppen det sker. Bäst vore ju så klart om det inte skett, men nu är det som det är. Dumt bara att det var högerhanden.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)