Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NÁSTIS BARNBARN PÅ BESÖK

2017-05-07

fredagkvällen anlände ett av Nástis barnbarn med sin matte. Till den egna Lapsktrions stora förtjusning! Násti uppvaktades med respekt av sitt barnbarn, Modji och Aili slogs om halvsystersonens/kusinens gunst! Aili hade åsikter och ville ha honom för sig själv, men för det mesta lektes det vilda lekar på tomten där Aili och Modji såg till att det blev väldigt mycket spring för dem alla. Násti tittade på och höll sig klokt nog på lite avstånd, så att hon inte blev kullsprungen.

När alla trodde att lekarna dämpats och att det var dags att tänka på en sen middag, så satte de fart igen! Vid något tillfälle tyckte den vuxne mannen att Aili bara blev för mycket och gick ner och ställde sig i bäcken..... Tålamodet var väldigt stort, men så småningom fick Aili veta vad han tyckte om unga tjejer som inte kunde ta ett nej för ett nej.

Middagen kunde ätas utomhus i lugn och ro med de fyra hundarna i viloläge i närheten av grillen.  Den besökande skulle i helgen gå kurs i vägglussök och Modji och Aili fick testa detta i uterummet under kvällen. För en hund van vid att använda näsan för sökarbete, var det inte svårt att förstå vad som förväntades. Röret med två vägglöss i var bara några få centimeter, men nog hittade de det efter lite letande och efter att lössen presenterats för dem. 

Alla flyttade senare in i stugan där brasan tändes och nu var hundarna nöjda och gjorde kväll tillsammans en stund, innan besökarna drog sig tillbaka till lillstugan som även kallas "Klubbstugan" när alla med "Gátchishundar" behöver husrum i Stockholmstrakten.

lördagen ägnade sig Husse och Matte åt sitt, efter det att alla hundarna fått umgås ute på tomten ett tag innan besökarna for iväg på kurs. Trädgårdsarbete och några inköp blev det innan hundarna välkomnade sin släkting tillbaka. Mycket lek blev det igen och för den som gått en intensiv kurs hela dagen var det nog skönt att få släppa loss och leka. Nu kunde Aili lättare hantera att leka tre stycken tillsammans. När kusinen ville vara lite ifred ställde Modji upp och härjade med sin dotter. Aili behöver få veta gränserna av andra hundar, då hennes Mor och Mormor generellt har haft och ännu har lite för stor tolerans mot henne. Konflikter är inget Modji gillar och Násti orkar inte. Nu fick Aili några tydliga tillsägelser och det gjorde henne gott.

Kvällen tillbringades i uterummet i stearinljusens sken och i värmen från en terrassvärmare så småningom. En härlig plats för att snacka hund, äta goda ostar och dricka lite vin. De fyra hundarna låg utspridda och viloläge gällde.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)