Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HÖSTRUSK

2014-10-25

Fredagen bjöd på riktigt höstrusk med blåst och regn och Matte började dagen med att tända en brasa i kaminen. När det ljusnade fick hundarna komma ut i skogen en stund och Matte gick nu uppför nästan hela backen på berget. Vilket gick lättare än nerför, då det frestade på den opererade höften mer och blev halkigare på alla nerfallna eklöv. Försiktigt fick Matte gå, med hundarna på rad bakefter.

De fick sedan stanna hemma när Matte åkte ner till V-tuna centrum för att ÄNTLIGEN få en rejäl fotvårdsbehandling med klippta tånaglar. En omöjlighet att utföra själv när höftleden stelnar. Husse har varit behjälplig det senaste året och fixat den ena foten, men proffsbehandling behövdes nu. Matte har själv klippt fel lite då och då, så blodvite uppstått vartefter böjningsförmågan minskat. Inte bra. Matte firade sina bekvämare fötter med silvernagellack! Vilket naturligtvis ingen kommer att se, men Matte känner sig lyxig. Inte helt oväsentligt. 

När Matte kom hem regnade det lika intensivt och iklädd regnrock tog Matte åter med sig hundarna ut i skogen en stund. Stora träd gav visst skydd mot både vindar och väta. Aili muckade med sin mor och mormor och till slut fick Násti nog och fräste ifrån ordentligt! Varpå Aili helt otippat svarade emot! En allt intensivare ordväxling utbröt och här läxade Matte upp minstingen, som skall respektera sin mormor. Mattes röst räckte för att tysta ner tonåringen, som dröp iväg och lät mormor resa sig igen. Aili är tyngst nu och börjar bli stark och det får hon inte utnyttja mot sin gamla mormor, som är i mycket gott skick för sin ålder. Samt alldeles för snäll.

Hundarna ville sedan inte vara ute i regnet mer, men stannade gärna kvar ett tag på glasverandan. När Husse kom hem lite senare hade regnet tillfälligt upphört, så det blev en hundpromenad även denna dag trots allt. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)