Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SOPTIPPSKNYTT

2013-12-28

Fredag, vardag igen.

Husse har samlat använda kisstidningar i sopsäckar i vedboden och körde först en vända till tippen ensam. Därefter fanns det plats för att ta med de vilda knytten. Som under tre dagar med helg och matgäster överträffat sig själva i destruktivt beteende.För lite stimulans och mental uttröttning i kombination med för lite utevistelse på grund av ösregn och iskall blåst.

Här är det väl säkrast att Matte förtydligar att avsikten inte var att deponera tre vilda knytt. Avsikten var att ge dem just mental stimulans och miljöträning! Vilket de fick så snart bakluckan öppnades. Bakom familjens bil stod en bil parkerad och en man slängde mängder med glas under en hel del oväsen. I vildbasarnas omedelbara närhet. En hel del fordon passerade också på nära håll. Personbilar såväl som stora lastbilar med släp. Två av knytten satt intresserat innanför grindarna och följde allt. En av dem kutade från sidruta till sidruta för att inte missa något. Alla tre var mycket nyfikna och orädda och även de vuxna hundarna iakttog noga vad som skedde kring bilen. Lite underhållning för hundflocken så här efter tre "stillsamma"? helgdagar. Förvisso med många besökare.

Färden gick vidare söderut till Arninge. Där lämnades bilen med aningen nerdragna rutor för insläppande av ljud och dofter till hundflocken. Husse sökte CD-spelare på Elgiganten, men alla var slut. Kring och i denna butik var det packat med bilar och människor denna REA-dag. Mycket att titta på för nyfikna knytt. De låg inte och sov. Matte gjorde ett besök i djuraffären och handlade diverse hundtugg åt både de vuxna hundarna och småttingarna för många hundra kronor. De vuxna fick bland annat torkade märgben och småttingarna fick kalvöron och minituggskor och en del annat smått och gott. Aili fick sitt första reflexhalsband för att bära på tomten vid torpet. Att hundarna har sådana när de är på tomten underlättar för Husse och Matte att se dem i grönskan. Ett sätt att undvika att ropa på dem i tid och otid. De måste få vara ifred om det inte finns någon anledning att kräva deras uppmärksamhet. På halsbanden har de sina namn och Mattes mobilnummer. Om ifall att någon skulle slinka ut på något sätt. De söker sig inte ut. Men fårnätet kan vara skadat av nerfallande grenar eller djur som försökt ta sig över.

Inte förrän familjen kom hem hade den fyrfotade barnaskaran slocknat och vaknade motvilligt. Men det hindrade inte att de satte ny fart när de kom in i huset. Men inte fullt så explosionsartat som under juldagarna. Mer normalt valpröj. Typ.

Efter kvällsmålet blev utevistelsen mer som en blixtvisit. Det regnade liksom på tvärs och även de vuxna drog sig snabbt in igen. Knyttkissandet skedde på tidningarna. Annars är de rätt bra på att göra ifrån sig i koppel utomhus efter måltiderna.

Alla valparna sover sött hela nätterna! Från kort före midnatt till 7-8! Deras mamma Modji har alltid varit mycket morgontrött och barnaskaran leker stillsamt den första vakentimmen. Sedan ökar takten vartefter.

Både Husse och Matte njuter av att få studera denna syskonskara tillsammans och med sin mor och mormor. De utvecklas hela tiden och sprider stor glädje omkring sig! Tro inget annat! Trots kommentarer om destruktivt beteende, saneringsfirmor och annat!

Husse och Matte vill inte ha stillsamma valpar! Absolut inte. I morgon söndag skall de få gå sina första vindstigar, när familjen tränar i dagsljus med träningsgruppen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)