Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SKARPT UPPDRAG

2012-10-29

Husse har lagt ut en film på sin och Modjis linbanetur på FB. Den går att se både på Husses sida och på Lapsk Vallhundsidan. Samt på Signematte Anettes sida. Matte har testat att ladda ner filmsnutten här, men den förefaller för tung.

Ni får titta på en av de andra hundarna i stället. Modji kunde sitta mellan benen på Husse. Det kunde inte denna Schäfer! http://www.youtube.com/watch?v=sF4NYKQkFTs

söndagen packade Matte ryggsäck och midjeväska för en eftermiddag tillsammans med Násti på skarpt uppdrag. Kallelsen gick ut för ett par dagar sedan, så det var inte sannolikt att den försvunne personen, som varit borta sedan en tid, längre var i livet. När man tänker på den oro det ger när katten blir borta över en natt, är det inte svårt att förstå hur anhöriga känner sig när någon försvinner spårlöst. Den här gången behövde inte Matte fara så långt bort, vilket var skönt när vägarna var frostiga på morgonen och sommardäcken fortfarande låg på.

Väldigt många människor hade samlats på den plats som angetts som samlingspunkt och snabbt var alla registrerade och uppdelade i grupper och tilldelade områden. Tre hundekipage deltog och hundarna gjorde ett kanonjobb! De var väl värda några bitar torkad kycklingfilé som belöning, när de ikläddes täcken och stoppades in i de utkylda bilarna när mörkret fallit. Násti kurade ihop sig när Matte bäddade in henne i en filt och att där låg en hund syntes inte. Hon var väl värd att duttas lite extra med! Alla deltagare bjöds nybryggt kaffe och fikabröd. Kaffet i termosen var ljummet vid det här laget.

Nöjd och belåten med dagens insats styrde Matte sedan hemåt. Hundarnas vittringsförmåga är rent otrolig. Man slutar aldrig att förvånas.

Husse och Modji hade kommit hem på tidiga eftermiddagen. Äntligen var hela familjen tillsammans igen. Men nog finns där ett stort hål efter Gázzi. Násti och Modji var glada över att återses. Modji var tydligt brydd när hon kom hem, för att upptäcka att nu hade både hennes mamma och matte också försvunnit. Hon letade överallt! Det har varit några oroliga veckor för både Násti och Modji med nya förluster. Om än tillfälliga. Hur skall de veta det? När Gázzi inte kommer tillbaka.

På kvällen visade Modji att hon och Husse hade bildat team och Modji som aldrig någonsin har valt att vara knähund framför brasa och TV, ålade med stor självklarhet upp i sin husses knä och somnade. Du och jag Husse! Det är praktiskt att båda hundarna kan jobba med vem som helst. Inte bara inom familjen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)