Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VÄNTAN

2015-11-06

Torsdag.

En dag med mycket väntan blev det.

Matte tog en morgonpromenad med hundarna och lät dem sedan följa med ner till centrum. Lite blod skulle lämnas på labbet, det var allt. Inga nummer före. Ingen kom. Tyst som i graven på labbet. Väntade gjorde Matte. Länge. Så ropades Mattes nummer upp och strax var det klart.

På väg ut såg Matte en lapp om flunsavaccination. Tisdagar och torsdagar 14-15. Klockan var 13. Gratis för alla över 65. Skönt att slippa flunsa. En timme kvar och inga nummerlappar att plocka ännu. Matte flyttade bilen till andra sidan av Roslagsbanan och uträttade några ärenden i centrum så länge. Hundarna i bilen fick vänta ytterligare. Tillbaka till vårdcentralen och nu var väntrummet fullt och även korridoren. Nummerlappar hade satts ut i mycket god tid och Matte hade missat. Tio minuter i två var det redan tjugo personer före i kön.

Inga sittplatser kvar. Bara gamlingar i väntrummet. En föga upplyftande samling gamla människor, inklusive Matte, hängde efter väggarna i väntan på att tiden skulle gå. En och annan ny gamling anlände och hängde sig efter korridorväggen. Där redan hängande började hasa ner och ihop. Tröttsamt var det och varmt började det bli. Då anlände en ståtlig karl och ställde sig mitt emot Matte. Strax efter kom en annan gubbe på rullskridskor och kvistade förbi på motionsrundan. Genomsvettig tog han en nummerlapp och drog iväg ut igen, för att återkomma strax innan det var Mattes tur. Den långa sportigt klädda mannen på en armlängds avstånd från Matte visade sig bo strax intill Matte i skogen och den sista stunden av väntan blev muntrare. Hans illgula jacka bland alla svarta och bruna gjorde säkerligen sitt till för att höja stämningen ett snäpp. Efter en timmes hängande i korridoren var Matte vaccinerad och både hennes och hundarnas "eviga" väntan slut. Hem gick färden i begynnande skymning.

Husse anlände hem kort efter Matte och han medförde en gigantisk smörgåstårta fyllande en hel bricka!!! Kocken på jobbet hade fått en avbeställning just som han skulle börja dekorera nämnda tårta och just som Husse kom ut och bad om en macka till fikat. På frågan om Husse i stället ville ha en smörgåstårta var svaret enkelt. Ja tack!  Men ssmörgåstårtan förtärdes inte till morgonfikat, utan fick följa med hem. Där dekorerade Matte tårtan med medföljande skinkskivor medan Husse promenerade hundarna lite snabbt innan skogen låg i mörker. Sedan delades jättetårtan i mindre bitar och Husse kvistade över till de två närmaste grannarna med varsin jättebit räckande till två middagar var och senare kom Cockermatte och hämtade en jättebit även hon till familjen. Till middag åt Husse och Matte sig sedan proppmätta på smörgåstårta, kompakt fylld med lax och orkade bara få sig hälften av de för egen del sparade bitarna. Tårtan fyllde en hel bricka när Husse bar hem den och den var dryga 30 x 20 cm och 8 cm hög! Hundarna ville vara med och frossa men fick inte av omsorg om deras hälsa. Även om lax och bröd och utblandad majonäsgegga kanske inte direkt är farligt för hundar....

Gratis är gott!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)