Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LÄTT HYBRIS...

2014-11-05

Är det fler som har svårt att läsa texten? För att den hamnar utanför textrutan? Ibland när kopierad text/länkar infogas råkar den vara för bred. Varför viss justering måste göras. Som det är nu ser all text ut att ligga inom textramen i denna dator. Kan det bero på olika inställningar? Olika upplösning? Det enda som justerats är att bredden på den inlagda texten anpassats till textrutans bredd i Hunddagboken.

tisdagen greps Matte av lätt hybris. Trodde sig själv om stordåd. Gick först en morgonpromenad med hundarna över berget runt kvarteret. Oavsett riktning så är det en backe uppför och en backe nerför. Tre hundar i koppel och inga stavar. Som i en svunnen tid alltså. Sedan lämnade Matte hundarna ute på glasverandan en stund och så fick de åter komma ut för rastning på tomten ett tag. Matte själv åkte till gymmet för rehabilitering.

Matte körde tio minuter med belastning 5 på crosstrainern. Tungt på slutet, men det är ju det där lilla extra som gör nytta! När man får ta i! Matte ligger långt i lä i jämförelse med dem som kutar som hindar på maskinen bredvid och mitt på dagen är det bara enstaka "Friherrinnor och friherrar" /kärringar och gubbs som besöker stället. Men Matte tävlar mot sig själv och försöker få tillbaka sitt fysiskt aktivare liv bit för bit. Innan det är dags att byta nästa artrosdrabbade led..... Tre hundar vill ha en Matte som kan göra kul saker med dem! Gå långa promenader både på vägen och i skogen! Samt en hel del annat. Matte vill åter kunna klättra upp på höga höjder och gömma sig på träningarna!

Uppvärmd fortsatte Matte sedan med benpressen med mer belastning, benlyftarmaskinen med mer belastning, roddmaskinen, och arm och bröst och rygg maskinerna med mer belastning. Det kändes bra att få ta i! Sedan avslutade Matte med att köra crosstrainern utan belastning i tre minuter. Som nervarvning. Det kändes kanon i kroppen! Fysiskt lagom trött och genomarbetad. Äntligen. 

På väg ner i huset stannade Matte upp och fick en gratis flunsavaccinering på en läkarmottagning med vaccinering under två timmar varje tisdag. Lång kö var det och här kunde Matte sitta och vila en liten stund.

Nu var Matte på hugget och for vidare och handlade tyska julkakor på Lidl. Hör till familjetraditionen på jularna! Christstollen bara måste finnas till kaffet. Liksom Nürnberger Lebkuchen. Prova om ni inte gjort det!

Matte for vidare till Arninge för lite inköp. Första shoppingrundan för egen maskin sedan operationen. Det regnade och blåste och det dåliga samvetet kontra hundarna var inte alltför stort. De låg inne i brasvärmen och lyssnade på Radio Stockholm, efter både promenad och allmän utevistelse. Husse skulle inte komma hem till middagen och Matte gick runt i många affärer. Till slut hamnade hon på Rusta och hittade en ny pall till badrummet för 29 spänn. Betalade och glömde kortet i apparaten. Genomsvettig i sin oljerock och genomtrött i både kroppen och knoppen. Killen efter i kön uppmärksammade Matte vänligt på fadäsen.

Sedan åkte Matte hem på regnvåt och blanksvart asfalt norrut. Längtade till skogen, hundarna och brasan. Bort från alla butiker. Nu räckte det och det var kul som omväxling, men i skogen är det trots allt väldigt lugnt och skönt. Nu värkte det dessutom rejält i många små och stora muskler som inte fått slita så här mycket på väldigt länge. Träningsvärk är något helt annat än artrosvärk. Mycket roligare och sundare. Vilken idrottsutövare nämner inte träning med mycket smärta, förknippad till det de håller på med. Lite vinnarskalle har nog Matte och snart skall hundarna få ännu längre promenader. Kanske skidturer i vinter?

 

 

 

Antal kommentarer: 6

2014-11-05 09:13:13 - Barbro

Hej! Det är fortfarande text som ligger utanför textrutan. På min dator ser textrutan dessutom ut att smalna av. (flower) Ack ja - dessa datorer. :)

2014-11-05 09:37:24 - Marianne

Hej!
Tack för kommentarerna!
Jag har nu kontaktat kundtjänst och bifogat Din kommentar för hjälp!
Marianne

2014-11-05 11:35:25 - Marianne

Problemet är åtgärdat av Kundtjänst. Explorer ställde till det för dem som har den webläsaren. Det gällde en länk i en rubrik. Länken är nu inlagd i texten och då bör texten rymmas i testrutan oavsett webläsare.
Länken gällde bilder från lagtävlingen. Länk till bilderna finns även på startsidan.

2014-11-05 12:07:57 - Christina Mikkelsen, christina.mikkelsencm@gmail.com

Hej! Hos mig var det bara text utanför i "Guldhunden Epic", annars allt ok.

Heja Matte, kämpa på! Allt verkar gå som på räls med rehabiliteringen, stora framsteg! Härligt!
Christina

2014-11-05 15:06:47 - Barbro

Toppen! Nu går det att läsa all text.(star)

2014-11-06 10:49:10 - Jeanette

Fungerar alltid i Chrome men inte i Explorer. Inte bara denna sida...
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)