Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PROMENAD FÖR NJUTNING

2020-09-11

På fredagmorgonen satte sig Matte vid datorn för att skriva lite här, men de planerna spräcktes per omgående av den som förser stugan med elektricitet. Strömmen försvann helt oväntat och vädret var fint och inget busväder kan ha påverkat genom stormfällda träd eller grenar över ledningarna. Så kom strömmen tillbaka och försvann. Så där höll det på under förmiddagen. Dagen led och ingen som helst förklaring fanns att få till den opålitliga strömförsörjningen.

Matte fortsätter på inslagen linje och skriver om torsdagen nu i stället.

Solen sken på torsdagen! Det blåste friskt men det var en skön höstsommardag! Matte tog med Modji och Aili på en promenad i promenadtempo. En promenad för njutning av naturen och ingen powerwalk. Ut i skogen traskade Matte och hundarna. Skogen kring den lilla skogssjön har varit ovanligt välbesökt denna sommar, då många upptäckt glädjen med att vistas i naturen. Många har även upptäckt glädjen med att köpa hund och alla har inte haft hund tidigare. Många nya hundar har de två Lapska upptäckt i sommar. Många fläckar att lukta ingående på har det funnits. 

På torsdagens promenad kunde Matte och de två Lapskdamerna njuta av naturen ostörda. I en dryg timme vandrade Matte med hundarna längs sjöns stränder och på några ställen med god sikt över strandklipporna kunde hundarna få skrota omkring lösa. De är hörsamma och följsamma och Matte har gott godis i fickan om någon skulle dyka upp. Tyst och lugnt och öde och mobiltelefonen var lämnad hemma. Matte och hundarna. Njutning! Då inga vägar och inga hus finns intill stränderna och man på sjöns norrsida kan gå länge i skogen utan att behöva korsa någon väg, är det inte så svårt att låtsas att man befinner sig längre bort från Stockholm än 4-5 mil.

Fredag.

Lapskflocken fick efterlängtat besök! En familjemedlem kom och fikade och mycket fanns det att prata om efter nästan ett års uppehåll i umgänget. Solen sken även denna dag och många timmar blev det tillsammans utomhus, innan solen sjönk bakom skogen och det närmade sig middagsdags och uppbrott. Att även hundarna uppskattade besöket var mycket tydligt!

Fler och fler berättar om egna erfarenheter av att som "gamling" bli osynliggjord, när man rör sig bland andra människor numera. En del äldre har av yngre generationer blivit tillsagda att gå hem! "Ni skall inte vara ute!" Varför alltför många äldre nu hållit sig inomhus i ett halvår!!!! Man vågar inte gå ut över huvud taget! Man tog råden ad notam i mars och har hållit fast vid detta att man "skall stanna hemma och undvika andra människor". Oavsett senare  uppluckring av råden att man får gå ut, men måste hålla avstånd och inte gå in i butiker. Luddiga råd initialt missuppfattades till viss del och många äldre har undivikit att gå ut hela den här våren och sommaren. Det är ju fullständigt horribelt.

Två tanter 65+ hade mycket att prata om, många gemensamma erfarenheter från det senaste halvåret. Tacksamma båda över att vara friska och rörliga, med tillgång till naturen för rekreation och motion. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)