Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

OLIKA SIDOR AV FB

2018-07-07

Fredag.

Luften gick liksom ur flocken och inte minst Matte som tvingades göra andra väldigt ledsna och besvikna - vilket i sin tur gjorde Matte väldigt ledsen. Men livet är inte alltid enkelt och ibland blir det helt enkelt inget liv alls. Man kan gå den säkrare vägen och i sin avel bara använda sig av hanar som har fått valpar tidigare och så kan man gå den osäkrare vägen och göra det man tror på, innebärande ett visst risktagande. 

En trötthet bredde ut sig efter detta antiklimax att Ailis mage inte innehöll en hoper valpar till er som väntat. En temperatur på närmare trettio grader gjorde även sitt till och familjen vilade sig genom torsdagen och fredagen.

På fredagkvällen tänkte Matte åter testa vägarna och att cykla med hundarna, tänkande att många satt inne och tittade på fotboll för säkrare cyklande och undvikande av veritabla fartdårar på den smala vägen genom bostads- / fritidshusområdet. Men ännu närmare nio på kvällen var det 21 grader och motivationen var inte på topp. Varför de stackars hundarna inte fick någon motion denna dag heller. 

På torsdagkvällen hade en kvinna för andra gången ställt frågan i en lokal FB-grupp om varför så många kör så fullständigt hänsynslöst på vägarna i området. När en annan kvinna gjorde detta för några veckor sedan bröt ett fruktansvärt gräl ut med anklagelser och tillmälen utan dess like från en oidentifierbar person med manligt namn! INGEN vet vem denna person är som hotade och skrävlade, svor och anklagade alla föräldrar för att inte hålla ordning på barn, alla djurägare för att inte hålla ordning på djur och alla andra för att inte konstant i alla lägen hålla lagstadgad hastighet alltid överallt. Alltså högsta tillåtna hastighet ALLTID och OAVSETT! Oavsett sikt och väglag! KÖR I 70 ELLER STANNA HEMMA OM NI INTE KAN KÖRA BIL!. Trettioskyltar är bara rekommendation och det är 50 man SKALL hålla! OAVSETT UNGAR OCH HUNDAR OCH GAMLA TANTER PÅ VÄGEN OCH OAVSETT KURVOR, SMAL VÄG OCH SKYMD SIKT.

En upprörd granne messade och berättade om vad som pågick.

Det var skrämmande att läsa hans hat kontra sina medmänniskor och till slut stängdes kommentarsfältet och sedan togs hela diskussionen bort. Ingen vet vem denne hatiske och fortkörande granne är. Namnet finns inte och förefaller taget för att anonym kunna vräka ur sig oförskämdheter. Nu dök denne person upp igen när en annan kvinna fått nog och vädjade om HÄNSYN på vägarna. Hon var orolig för sina barn och barnbarn. Vågade inte gå på vägarna.

Nu anklagades en småbarnsfar för att vara pedofil och barnmisshandlare när han vädjade om lägre farter på vägen utanför sitt hus. Man bad personen i fråga att avslöja var han (eller hon?) bor men inget svar. Bara mera hat och mera anklagelser mot samtliga som yttrade sig. Diskussionen släcktes åter ner. Den allmänna frågan är nu VEM är denna hatiske, aggressiva och skrämmande granne som kör på vägarna här och anser sig ha rätten att ha sina egna regler för hur man kör i ett bostadsområde. För en vecka sedan hade Matte ett mycket skrämmande möte när hon cyklade med hundarna och i en kurva mötte en jättebil med mobilpratande förare med halva ansiktet skymt och noll koll på vägen. Var det han?

Att skriva på FB under pseudonym är fegt. Att inte kunna framträda med sitt namn är ynkligt. Varför använda alias på FB i stället för sitt eget namn? Att blockera människor man inte gillar på FB som demonstration är rätt omoget och barnsligt. Fegt att inte våga diskutera i stället. Det säger mer om dem som blockerar än om dem som blockerats. FB-hat får många att må dåligt. Vad som sker framöver återstår att se. Får vi äntligen de sedan två år utlovade farthindren? Eller är ungar, hundar och gamla tanter hänvisade till sina egna tomter? Den anonyme gav rådet att bygga plank runt tomterna så att ungarna, hundarna och katterna höll sig innanför och inte vistades på vägarna. Han kunde hålla byggaplankkurser! ? Gäller det för gamla tanter också? Eller är de lovligt byte om de dristar sig ut på vägen? Man vädjade förgäves för förståelse för fotgängare. Inga hinder på vägen skulle det vara. Full fart för denne fruktansvärt folkilskne granne även fortsättningsvis.

Rätt använt är FB till mycket glädje. Men använt som maktmedel med blockeringar /utfrysningar (öppen mobbning) och som plattform för hat och oförskämdheter och möjlighet till anonyma inlägg under pseudonymer skadar det. Det finns två sidor av det mesta.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)