Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TURDAG

2016-01-03

Nyårsdagen var en råkall och blåsig dag, men familjen tog sig ut till torpet för tillsyn och hemhämtande av några lampor, som kunde komma till använding efter tillbyggnaden. De har bidat sin tid i torpets lillstuga. Hundarna släpptes som vanligt lösa och hade massor att lukta på! Vilka djur som besöker deras revir vet inte Matte, men tror att det är mindre djur som slinker igenom fårnätet som omgärdar tomten. På ett ställe var fårnätet delvis havererat, men troligtvis var detta orsakat av en nerrasad torrfura. Grannen hade varit vänlig och stagat nätet provisoriskt. Tidigare gick skogens vilt rakt över tomten som gränsar till skog, berg och hygge. Vildsvinen har gått hårt åt partier i närheten.

Lördag.

En dement kvinna har varit försvunnen från sitt boende enligt pressen och MPS, sedan sistlidna söndag. Polisen har  upphört med sökandet. Lapskflocken begav sig till området, då man ville ha hjälp av hundar. Närmare en timmes bilresa bort hann vädret slå om och från barmark täcktes marken nu av ett tunt lager nysnö. Matte och Modji begav sig ut i terrängen och på tillbakavägen missade Matte en stor isfläck. Blixtsnabbt gick det att damma i isen, när båda benen släppte markkontakten och rutschade framåt! Matte satte sig hårt och snett på rumpan, smällde i handen, armen och benet. Trots kraftiga kängor på fötterna var underlaget som såpat. Ont gjorde det främst i handleden och Matte kylde efter bästa förmåga först med snö och sedan med kall bilplåt. Bruten eller stukad var frågan. Husse och Matte bytte roller och Modji jobbade vidare med Husse.

Efter avrapportering återvände Lapskflocken hem och hela vägen gjorde Matte sitt bästa för att pressa ner den begynnande svullnaden. Ju längre norrut familjen färdades, desto ymningare föll snön! Sikten blev usel över gärdena innan skogen tog vid. Komna nästan hem var det tvärstopp i en skarp kurva. Två civila polisbilar blåblinkade och bilarna stod på rad. En frontalkrock hade inträffat och det var oklart med personskador. Bilarna dirigerades förbi växelvis. Om inte om hade varit så hade Lapskflocken hoppat över stoppet på hemvägen och kanske mött just denna bil på fel sida av vägen i kurvan.

Handleden visade sig under kvällen vara stukad och inte bruten, svullnaden minskade. Matte bröt ingenting. Inte benskör! Familjen kom hem intakt i det mycket halkiga väglaget. Bondtur gånger två. En turdag kändes det som.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)