Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GLADA KROGHUNDAR, foton 

2022-04-24

Lördag.

Modji är på rätt väg. Hon klev ur sin biabädd utan problem på morgonen. Hon tar det väldigt försiktigt ibland nerför yttertrappens fem steg, men ibland springer hon ner. En morgonstelhet finns. Lördagmorgonen var kall och ruggig med isande vind och regnet hängde i luften. Matte eldade i braskaminen för att värma upp stugan och när Aili valde att ligga i uterummet valde Modji sälskinnet framför braskaminen. Flocken tillbringade förmiddagen inomhus i lugn och ro. Modji släpptes ut för att kissa på tomten. Kortisonet gör henne törstig, men inte kopiöst törstig. Hon kissar mer när hon kissar. Sitter länge! Men hon förefaller inte behöva kissa nämvärt oftare. Hon är ungefär som äldre damer är mest därvidlag, bortsett från att äldre inidvider med två ben oftast borde dricka mer än vad de gör. En mycket vanlig biverkning vid medicinering med kortison är ökad törst och behov av att gåt ut och kissa även nattetid. Hittills har Modji sovit bra på natten, men vaknat lite tidigare än hon brukar. Ungefär när Matte brukar vakna.

Eftersom hundarna älskar att gå på krogen vid golfklubben och Modji behöver ha roligt, kändes det helt rätt att skylla på dem för att äta en god lunch på lördageftermiddagen hos det trevliga och hundälskande krögarparet! På eftermiddagen var det inte många gäster, ett sällskap med ett litet barn på några månader satt i matsalen och Lapskflocken slog sig ner ett stycke därifrån. Det lilla barnet gav ljud ifrån sig som fick Aili väldigt nyfiken och fundersam. Något hon inte var van vid. Modis fokus var köket! Dofterna, ljuden och paret som ansvarar för maten och hundgodiset! Husse åt ställets goda högrevburgare och Matte valde smörstekt röding. Då och då dök någon upp från köket och tog vägen förbi hundarna med lite hundgodis. Hela Lapskflocken skäms bort här! Till kaffet bjöds det på hallongrottor. 

Klicka för större bilder.

När allt var uppätet gick Husse till bilen och Matte släppte lös hundarna på gräsplätten mellan klubbhuset och bäckravinen. En miniomväg tillbaka till bilen, med möjlighet för båda hundarna att rasta sig och få njuta av lite nya dofter. Ännu är stora banan stängd och det gällde att passa på! I bäckravinen bor en iller och när Aili fick vittring bland stenarna kom Modji springande för att kolla! Matte lyckades filma Modjis skrotande på gräset i med och motlut och Modji njöt verkligen! Mental stimulans och välmående är viktigt för fysiskt tillfrisknande. Filmen ligger ute på FB i gruppen Lapsk Vallhund. 

Det regnade lite och kändes ruggigt vid hemkomsten. Det var sen eftermiddag och Matte tände en brasa i gjutjärnskaminen. Modji gick i viloläge på ryamattan i brasvärmen och Aili valde kylan i uterummet. Lapskflocken gick i viloläge.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)