Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INTE ENS SVERIGE...

2013-02-08

Länge nog har "man"/de som bestämmer i Sverige trott att man kunde göra som man ville när det gällde jakt på vargar. Trots att EU-kommissionen påpekat att Sverige begår ett lagbrott om man tillåter jakt på varg. Ett så naivt förhållningssätt straffar sig och nu har Sverige fått veta att man minsann inte kan sätta sig emot gällande lagar inom EU. På Rapport, torsdag kväll, blev det väldigt tydligt. I Dagens Nyheter skriver Susanna Birgersson på fredagen högst upp sidan 5 intill ledarsidan:

"Vargjakten som kom av sig.

16 vargar skulle få skjutas. Ett slags selektiv jakt skulle på något mirakulöst sätt åtgärda problemen med inavel. Beslutet överklagades av tre miljöorganisationer och jakten har nu tillfälligt stoppats. förmodligen hinner den inte komma i gång innan jagtsäsongen är slut.

Den svenska vargpolitiken börjar bli en fars. Kommissionen har ögonen på Sverige. Låt gå för att miljödepartementet och Naturvårdsverket trotsar och testar gränserna. Men myndigheten måste sluta låtsas aatt jakten handlar om något annat än att gå en liten grupp jägare och djurägare till mötets. Ingen köper det."

Samma tidning - sidan 11. Nyheter i korthet:

Från TT.    "Fortsatt vargjakt osäker.

Det är osäkert om det blir någon fortsatt vargjakt i år.I förrgår stoppade kammarrätten i Stockholm jakten i avvaktan på att förvaltningsrätten tar ställning till överklagandena av Naturvårdsverkets beslut att tilllåta jakt på 16 vargar fram till och med den 17 februari. Enligt förvaltningsrätten är det osäkert om man hinner besluta i frågan innan jakttiden löper ut. -Ärendet kommuniceras just nu med parterna. Det går inte att säga när ett beslut kan vara klart, men det blir inte den här veckan, säger Emma Jensfelt Rydengren, informatör på förvaltningsrätten i Stockholm."

På torsdagen snöade det ytterligare lite och efter en kortare promenad med hundarna, uppför backen och nerför backen, i modden på en oplogad väg, blev det skottning resten av förmiddagen. Tung och blöt snö och slitigt värre. Men Matte skulle ut med bilen och ville inte platta till den blöta snön. Mer snö väntas och det som fallit måste bort i infarten.

Hundarna ägnade sig åt att äta älgben och solrosfrön och föreföll ha det bra.

De lämnade sedan åt sitt öde framför braskaminen och Matte for för att gratta en kompis, äta tårta och ha det bra!

 

Antal kommentarer: 1

2013-02-08 15:10:00 - Anne-Lise , jorgenkofoed@dadlnet.dk

Hurrarrr for EU!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)