Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HÅLLFASTHETSTEST

2013-10-17

Nej, Matte har inte hållfasthetstestat knytten. Oroas inte kära läsare!

Onsdagen började bra och Matte bar fram sina blompottor för förlängd sommarkänsla. Mellan lillstugan och bostadshuset rantade Matte. Tvärs över betongplattorna har en bit slang legat i många år för att leda vatten bort från tunnan vid stupröret. Det gjorde den nu också. Matte hade noterat på tisdagen att den stelnat under natten och hamnat i en lätt båge över en sten och utgjorde en snubbelrisk. Därvid blev det. Ett konstaterande.   Nu på onsdagmorgonen låg den naturligtvis kvar på samma sätt. I en lätt båge. Lagom för att snubbla på/få in foten under.

Så då gjorde Matte det. Fick in foten under slangen. Som satt fast. Så skall man inte göra. Det var extremt dumt.

Matte flög med ansiktet före mot lillstugetrappen och fick upp en arm som skydd. Kraschade samtidigt i betongplattorna med den utslitna höften först och knät därefter. Det gjorde väldigt ont och Matte blev vansinnigt arg och vrålade typ primalskrik rätt ut. Hundarna blev mer förskräckta än bekymrade. Båda var ute för frisk luft.

Matte blev liggande utan att kunna röra sig en lång stund och förberedde skrik på hjälp, för så här kan man inte göra utan att bryta eller spräcka något. Betongplattor är hårda och Matte hade fart när hon föll. Men långsamt blev Matte varse att rörelseförmågan återkom och konstigt nog gick det att få med båda benen upp och de bar dessutom! Märkligt! Men endorfiner finns just för att man skall kunna ta sig ur en farlig situation när något allvarligt händer. Hur skulle detta komma att sluta? Undrade Matte trots allt. Orolig för knyttens omhändertagande.

Matte mådde inte så vidare värst och kontaktade sakkunskapen för råd. Kunde inte lämna knytten och fick rådet att vara observant. En stor limpa växte runt halva Matte och siluetten blev grotesk. Limpan blev mörklila och Mattes byxor passar inte längre. Gick knappt att få av. En stor krosskada/"lårkaka" över hela höften med blödning runt om. Matte mådde lite tjyvis resten av dagen och inte mycket blev gjort. Annat än att passa knytt och ge Modji och Násti mat.

Husse var och tränade med Násti på kvällen och hon fick ett stort frisök och skötte sig bra. Glad Násti! Som nog tyckte att dagen var väldigt tråkig fram till dess Husse kom hem och tog med henne därifrån.

Matte fick i alla fall ett oplanerat hållfasthetstest gjort på en gammal kärring. Hon klarade provet. Ingen benskörhet. Matte är tacksam att resultatet blev gott. Trots allt. Men ser för jävlig ut. Vilket bara Husse behöver stå ut med.

 

Antal kommentarer: 4

2013-10-17 11:57:53 - Anna, www.raika.se

usch då, tur det gick bra ändå
hade kunnat bli riktigt ila.
kram till dig (heart)

2013-10-18 10:55:21 - Jeanette

Kunde gått riktigt illa! Tack och lov gjorde det inte det. Vem skulle då miljöträna knytten, så ta hand om dej ordentligt. Dom hotar med halka och snö här ner i västsverige i helgen oxå. Håller helt med om att det gott kan vänta lite.

2013-10-18 12:45:38 - Anette

Oj oj . Svullnaden och blödningen kan gå ner med hjälp av Hiruduidsalva....

2013-10-19 09:55:37 - Marianne

Tack snälla för tipset om salvan!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)