Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUSVISNING/Loppis-Mops, foto

2019-11-04

Söndag.

Dagen kom att präglas av en husvisning nära inpå. Ett hus köpt före visning för utgångspriset i våras och som varit föremål för snabbrenovering under sommaren. Av en husägare som vitt och brett berättade om hur älskat huset var.

Inte älskat på annat sätt än som investering och möjligt att sälja med rätt minimal arbetsinsats visade det sig. Nyfikna gick nu Husse och Matte dit för att se vad som motiverade en ökning av priset med knappa miljonen, på några få månader. Att styla med fruktskålar, plädar och annat lull-lull kan kanske lura några, men inte alla. Folk strömmade till och parkerade inne på den våta gräsmattan och även på grannens infart. I annonsen kan man läsa "vinterbonat" och att man kommer undan en brunnsborrning för vintervatten genom att dra en ledning med elkabel bort till ett pumphus, tillhörigt en vattenförening som förser området med sommarvatten. 

Matte är inte byggtekniskt helt bakom flötet och blev brydd när det stora fönstret i det lilla sovrummet såg lite märkligt ut. En säger en enda glasruta och springan mellan karm och fönster fanns inte. Den var igenmålad och att öppna fönstret var helt omöjligt, även för mäklaren. Fuskbyggt och inte vinterbonat. Falsk marknadsföring. Värre skulle det bli. Det visade sig att löftet om vintervatten från pumphuset var dåligt underbyggt i avsaknad av kunskap om sakernas förhållanden i området. Säljaren, en byggfirma, lovade köparen att kunna dra vattenledningen över annans mark! Grannens tomt eller samfällighetens mark! Måtte den som köper detta hus i tid ta reda på korrekta fakta! För att slippa få surt efter, när löftena inta kan hållas om "gratis vintervatten" via annans brunn och annans mark.

Ytterligare en fastighet nära inpå är föremål för renovering efter att en byggfirma köpt, till ett märkligt högt pris för en byggnad som stått tom i åratal och som såg ut att rasa ihop. I stället för rivning renoveras det nu. Någon bor i en friggebod i avsaknad av vatten och toa och renoverar det som såg ut att vara hopplöst. Husse och Matte ser och förundras. Undrar vad "Arga Snickar-Anders" skulle säga om dessa snabbrenoveringar av gamla fritidshus i rent spekulationssyfte. Fort och fel med fönster som inte går att öppna. Löften om vintervatten och intrång på annans mark.

Det är ju kul att området där Lapskflocken lever är populärt, men dylika spekulationsrenoveringar förstör för dem som gör ett gediget arbete över tid, för att kunna stå för resultatet vid försäljningen. Det är inte kul om området får en prägel av små hus som är mer koja än trivsamma bostäder.

Lapskflocken gav sig iväg på eftermiddagen och besökte en stor loppis i närheten, för att försöka hitta en gjutjärnsstekpanna på beställning, men det lyckades dåligt. Behållningen blev ställets vakthund, en Mopskille som hade en egen liten antik soffa i barnstorlek, som liggplats på jobbet i helgerna!        Klicka för större bild.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)