Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

AILIS FÖDELSEDAG

2014-10-10

Hela torsdagen firades Aili, samt hennes mamma och mormor. Glädjen och tacksamheten över denna vänliga, mjuka men fullständigt sjövilda hund är obeskrivligt stor! Hon låter oss fortsätta med den typ av träning vi tycker är så intressant och givande, vilket var en förhoppning givetvis, men absolut ingen självklarhet! 

I gömmorna hade Matte olika hundtugg och de delades ut lite då och då under dagen för sysslesättning utomhus. Mera sysslesättning blev det när Matte tog med dem alla tre ut i skogen på plan mark för lite hopp och lek, gräsätande och grävande. En koppelpromenad med Matte blev det också på 25 minuter. Runt kvarteret och uppför backen och nerför backen. Lååånga backar. Matte kände av att hon inte kunnat gå denna sträcka sedan före midsommar. Kondition är färskvara. Kopplena fästa i hundförarbältet och en krycka i vardera handen. Argschäfern lät illa uppe på berget, men kunde som tur var inte ta sig ut.

Senare på eftermiddagen bjöds det på underhållning för födelsedagsfirarna som låg på första parkett på glasverandan! Först betade tre rådjur alldeles framför dem i lugn och ro en lång stund. I diket framför huset och på omgivande tomter. En timme senare dök en hel maskinpark upp framför huset! Två lastbilar med släp trixade och fixade och hundarna tittade intresserat en stund. Men rådjuren hade väckt större intresse! Nu backades stora åbäkiga maskiner in på tomten mitt emot. Det skall borras efter vatten där. Sommarvattnet stängs snart av och stugan har ny ägare som skall bo permanent.

Husse kom hem från jobbet och tog med hundarna på en sväng och serverade dem sedan varsitt stort torkat oxöra som fick ätas framför brasan.

Det var ett ettårskalas som hette duga och Matte hoppas att de tåliga magarna står pall för alla godsaker. Hundarna spädde själva på med Aroniabär från busken och nerfallen frukt från Paradisäppelträdet.

Antal kommentarer: 1

2014-10-12 23:08:21 - Anna, www.raika.se

Redan ett år, som tiden går
Grattis hela Bargi gänget från "farmor"
:) :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)