Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HELG MED VÄDEROMSLAG

2018-08-13

Lördag.

Solen sken en hel del, men mörka moln indikerade ett väderomslag. Det var betydligt kyligare, men ändå varmt och behagligt, då tjugo grader räcker som sommarvärme, när man pustat i trettiogradig värme dag efter dag. Hundarna kunde vara aktiva även i solen och de njöt av sina frysta renben, liggande i solen på gräsmattan, när familjen fick uppskattat besök av delar av familjen. Medförande nybakt blåbärspaj och vaniljglass!

Kvällen fick hundarna sedan tillbringa ensamma hemma, när ett gäng grannar samlades för att ha kräftskiva i form av knytis, på en närbelägen veranda. Enstaka regnstänk till och från under kvällen spelade ingen roll, då verandan hade tak som tur var.

Söndagen blev en dag med regn mer eller mindre hela dagen. Det var femton grader och hundarna trivdes gott i uterummet med utsikt över den tätnande rådjurstrafiken i grannträdgårdarna! Efter en mager sommar frossar de nu i äpplen överallt runt om! Ett riktigt äppelår är det och under träden har sommarfrukten gallrat sig själv i drivor på vissa håll! Rådjuren äter så de blir kvar på platsen för vila och sneglar bara lite slött mot förbipasserande hundar och människor. 

En kortare tur hemifrån blev det, när en granne behövde hjälp med släp för hemtransport av byggvaror. Som tack för hjälpen levererades senare nybakta belgiska våfflor! Grannsamverkan i dess bästa form! Regnandet fortsatte och för första gången på länge åts middagen i uterummet och inte utomhus. 

Det var utställning i helgen och mycket sorgligt och mycket märkligt är vad som sker hundägare/uppfödare emellan, när vissa har kurage nog för att ta ställning och andra bejakar oacceptabla beteenden hos uppfödare. Ett polisingripande är trots allt ett polisingripande och en prövning i domstol är gjord om riktigheten i detta omhändertagande av en stor mängd hundar. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)