Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EN HELG MED UTEHUNDAR (foton)

2019-03-10

Hela fredagen öste regnet ner och på natten frös det på. Igen. Husse tog med hundarna på en skogspromenad som ingen egentligen uppskattade. Det rann bara vatten i ögonen och blåste gjorde det. Både Husse och hundarna slog sig ner framför elden som brann i kaminen när de kom hem. Matte höll sig inne för att inte halka och gjorde lite nytta i stugan som att köra tvättmaskinen. Samt tränade på att ta på sig strumporna och plocka upp saker från golvet. Rumpmusklerna är för korta! Då gäller det ätt tänja ut dem. Det blir allt bättre. Så mycket mer blev inte gjort under fredagen.

Lördag.

Sol på morgonen och minusgrader. Som på eftermiddagen skulle ersättas av noll- till plusgrader och blötsnö/regn. Lapskflocken skyndade sig lite på morgonen och drog iväg ner till golfbanan för att hinna få en behaglig promenad innan väderomslaget. Det lyckades precis! Underlaget var gräs med ett tunt lager pudersnö och Matte gick mjukt och behagligt säkert med Icebugs och dubbad gammal träkäpp. En skidåkare dök upp i periferin med en lös och följsam hund. De två Lapska stannade upp och kollade, helt tysta. Avståndet var stort och de båda flockarna fortsatte i utstakade riktningar. Mörka moln hopades i söder och solen kämpade emot. Modji och Aili flöt fram i en fin trav från det ena stället efter det andra, där de fyndade smakliga harpluttar som frusit till under natten. Hårda karameller/fiberpellets! Efter en timme var Lapskflocken tillbaka vid bilen på parkeringen och även denna dag lyckades Matte hålla farten och idealtiden. Det är stor njutning att kunna gå så här med de två Lapska lösa över stora ytor, med skogen intill!

Klicka för större bild.

När flocken återkom till sitt revir föll blöt snö och det blåste kraftigt! Molnen var på ingång på bilden ovan!

Söndag.

Solen sken även den här morgonen och till eftermiddagen väntade moln, nederbörd och blåst. Varför det även nu gällde att komma igång genast på morgonen, om man skulle hinna njuta av goväder!

Ett besök vid Torpet stod på agendan. Det var ett tag sedan sist nu, beroende på dels Mattes höftoperation och dels på mycket snö. Ingen bra kombination i en skogsbacke med nerblåsta grenar efter stormen i årsskiftet. Nu fungerade det däremot fint! Matte och hundarna tog en promenad i skogsbacken och kollade staketet. Som vanligt tog Matte det säkra före det osäkra och hade spikskorna på och käppen som säkerhet, även om Matte går fint utan på plana ytor. Solen sken och på bänken vid skjulet längst upp på tomten mot berget var det nästan lä! Ljuvligt! Här hamnade Husse och Matte med varsin hund i knät! Efter en timme i hundarnas andra revir/sin stora "hundgård",  blev det väsentligt mycket kallare när solen drog sig neråt och försvann bakom höga granar. Här finns en del jobb framöver efter stormens härjningar. En nerfallen grantopp intill lillstugan och en gran som lagt sig över fårnätet och knycklat ihop det.

Klicka för större bild.

Därifrån gick färden till Östanå färjeläge och loppisen. Där fyndade Matte kompletteringar av gammalt svenskt porslin för det egna hushållet och som gåvor. Härifrån går färjan över till Ljusterö och Husse och Matte lyxade till vardagen med en söndagmiddag på krogen vid torget. Scampi indienne och spagetti carbonara! Skönt att slippa laga mat vid hemkomsten till en kylslagen stuga. En halvtimme mellan vår och vinter. Övervägande barmark vid Torpet och ett snötäcke hemma! Lördag med vinter hemma på golfbanan och söndag med vår vid Torpet inte så långt bort. Mycket frisk luft fick Lapskflocken den här helgen. Den kalla vinden ihop med ett par minusgrader kändes i hela kroppen.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)