Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

AILI SAKNAR GOLFKROGEN OCH KRÖGARNA PÅ BROLLSTA, foton

2022-11-05

I måndags och i torsdags tog Matte och Aili chansen att äntligen kunna ta en härlig promenad på den närbelägna golfbanan, sedan den stora banan stängts. På lilla banan kan golfarna fortsätta slå bollar så länge det inte är snö. Matte och Aili njuter nog lika mycket båda två av dessa promenader, när Aili får vara lös. I många år nu har Matte kunnat gå och tidigare ta långturer på skidor här tillsammans med sina hundar. Även Ailis mormors mor Gázzi har varit med här.

På fotot nedan är det Ailis mormor Násti och mormors mor Gázzi som är draghjälp åt Matte i skidspåret.

Násti och Gázzi 27.3.2006

Klicka för större bilder.

 När Matte och Aili hade gått sin drygt timslånga runda på torsdagen, gjorde Aili precis som på måndagen. Hon drogs som en magnet mot klubbhuset med golfkrogen. Precis så som Modji alltid har gjort när krogen stängts för säsongen. Dövörat har slagit till och blicken har varit fastnaglad vid den stora röda byggnaden vid den lilla sjön. Aili måste själv få konstatera attt nu var det tyvärr stängt här. Definitivt. Här vill inte Golf Star ha någon restaurang.

På måndagen var Aili och Matte inbjudna för att ta en fika medan köket städades ur och båda bjöds på lite av varje som låg kvar på hyllan. På tisdagen gjordes ett kort stopp här för att lämna över en sak till de städande krögarna och Aili fick en kort promenad kring den igenbommade byggnaden i väntan på dem. Självklart trodde Aili att samma sak gällde på torsdagen. Hon skulle naturligtvis få träffa sina kompisar på krogen igen! Självklart fanns det ytterligare några korvar kvar i kylen! Men så var det inte. Aili måste få konstatera detta själv. Hon gjorde som på tisdagen. Tittade in genom glaset i dörrarna. Ville inte gå därifrån. På tisdagen dök de ju upp strax efter det att Aili hade kollat de stängda dörrarna! Det lönade sig att vänta lite då! Ailis kroppsspråk var oerhört lättläst. Hon ville inte gå därifrån. Den som väntar på något gott kan vänta länge!

 Hoppet finns dock kvar att favoritkrögarna återvänder till bygden,  även om Golf Star inte inser att ett digitaliserat klubbhus utan restaurang är ett klubbhus utan värme och hjärta och föga välkomnande. Att många tycker så framgår av inläggen på FB.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)