Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SKÄRGÅRDSKALAS

2015-08-09

Lördag.

Husse morgonpromenerade med hundarna som vanligt på helgerna och hämtade morgontidningen. Sedan fick de vara ute på tomten medan Husse försökte få igång den trilskande gräsklipparen, vilket misslyckades. Matte donade med hushållsrelaterade uppgifter, vilket hon tycker är mycket tråkigare än att vara ute och fixa i trädgården.

Så småningom var det dags att bege sig norröver för att ta sig till Vätö, dit familjen var bjuden på sillunch. Vägen gick via Norrtälje och vidare längs kusten ett stycke. Här väntade träningskompisen och samtidigt anlände en annan träningskompis med båt till bryggan nedanför. Lapskkillen hoppade vant i land och blev glad när han upptäckte att Springerkompisen stod på bryggan och väntade! Dessa två hundar fick umgås fritt en stund, innan träningsgruppen slog sig ner på glasverandan för en måltid. Hundarna gick på var sitt håll och knöt sig. Lugn och matro härskade kring bordet. Så hade nog inte varit fallet om även familjens tre Lapsktjejer fått närvara. De fick hållas i bilen, inkörd under skuggande träd.

När sillen var uppäten och kaffet urducket, tog träningsgänget en gemensam promenad med hundarna i det fina sommarvädret, genom den gamla byn där man förr livnärde sig på både fiske och jordbruk. Många fina hus passerades, som pietetsfullt bevarats. Ett nybyggt hus i gammal stil och ett gammalt hus som fått hela balkongen inglasad med ett växthus upp i takhöjd. Vilket kunde sorteras in under rubriken "icke pietetsfullt och stilenligt bevarade gamla skärgårdshus." Enligt Matte. Promenaden gick vidare in i skogen där man kunde träffa på både älgar och vildsvin. En älgstam med aningen mindre djur än på fastlandet. Vid ett tillfälle signalerade hundarna närvaro av något "vilddjur" och snart syntes spår av grisar som bökat upp marken.

Så småningom kom träningsgänget tillbaka till stugan för mer kaffe. Denna dag tränades det inte hund, men det snackades hund! Närvarade gjorde hälften av vardera laget som skall tävla mot varandra på lagtävlingen för räddningshundar. Teambuildning över gränserna! Social samvaro är viktigt för gott samarbete inom gruppen. Som alltid när man har roligt springer tiden iväg och rätt som det var stod solen lågt över sundet mellan öarna. Lapskgrabben med familj for iväg och vinkades av från bryggan vid det gamla båthuset. "Springervärdinnan" skyndade tillbaka upp mot huset och hoppades på middag av sin matte. Lapskfamiljen for söderöver, tillbaka till den lilla stugan i skogen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)