Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LONG TIME - NO SEE! foton

2023-08-05

Under några år drevs Brollsta golfkrog av krögarparet 'Ett par kök och bar'. Golfkrogen blev mycket populär, inte bara bland golfare och Husse, Matte Aili och hennes mamma Modji var stamgäster där. Hundarna älskade att gå dit, där alla hundar hälsades lika välkomna!

 

Klicka för större bild.

Foto från ett av Modjis sista besök, när hon varit inlagd för utredning och påbörjat medicinering med kortison. Tre månader senare lämnade hon oss.

Men när Golfstar tog över och bestämde sig för att alla deras anläggningar skulle formas efter samma koncept gjorde man sig av med alla krögare och golfkrogar och införde enklare kaféserveringar i stället. Varför alla bord och stolar på altanen utomhus nu gapar tomma och öde oavsett väder. Här var det understundom svårt att få ett bord tidigare. Här kan man inte längre få god husmanskost och en kall öl efter en golfrunda. Vad som erbjuds är en macka eller en bit paj och receptionen är bortrationaliserad och allt sker digitalt. Ny personal söks då tidigare sagts upp eller sagt upp sig. Inget är sig likt här längre.  En öde golfklubb i jämförelse med den som flocken besökte på fredagen! 

Färden gick ut mot Värmdö och Nacka golfklubb. Hit flyttade krögarna från Brollsta och tog över golfkrogen där. En golfanläggning som inte hamnat under Golfstars paraply, där ett och samma koncept skall känneteckna alla anläggingar. Husse och Matte hittade ett ledigt bord och slog sig ner och här var det god stämning och genast kom någon och frågade om hundarna ville ha vatten. Man morsade på varandra och hundarna välkomnades av andra gäster. 

Så dök Robban och Mia upp från köket! Aili vände ut och in på sig! Det rådde ingen tvekan om att hon kände igen sina gamla krogkompisar! Fel plats men samma kompisar. Godisburken på disken öppnades och både Aili och Dima lät sig väl smaka!

På plats vid bordet sökte hundarna skugga och kröp in under bordet som vanligt.

Dima hittade en egen liten koja under en av de stora korgstolarna och ålade sig in på sidan under den lågbyggda stolen! Dima - den platta hunden! Han har tidigare visat att han genom att lägga sig på sidan kan göra sig extremt platt och ta sig i under föremål man aldrig kunde tro att en hund av hans storlek skulle ta sig in under!

Besöken vid bordet blev många, då det fanns mycket att prata om. Varje gång fick hundarna en godisbit av någon av krögarna! Husse och Matte bjöds på kaffe och hembakad banankaka - precis som förr! Inget slår Mias banankaka! 

Så småningom blev det dags för uppbrott och hemåt gick färden genom Stockholms alla tunnlar. Fredagstrafiken var igång. Förra sommaren tog det en kvart att fara till golfkrogen för god mat och banankaka! Nu tog det en timme och en kvart att ta sig dit och ännu lite längre tid hem igen. Med hem följde en påse med banankaka och annat - en gåva från konditior Mia. Varmt tack för det! Äntligen hade lunchbesöket blivit av och hundarna var nog lika mätta som Matte och Husse!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)