Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TREDJEDAG JUL

2017-12-28

Onsdag.

Tredjedag jul. En dag som utnyttjades av dem som kunde och inte behövde jobba. Husse passade på att ta en skogspromenad med hundarna och gick "Mopperundan" nu när det var mer halkfritt i skogen. Vägen är ännu isbelagd och blankpolerad av regnet.

Lapskflocken fick besök av Mattes syskon för en eftermiddag med trevligt umgänge och gemensamma minnen. Ju äldre man blir desto färre finns det att dela barndomsminnena med! Vem sjutton minns nu hus som försvunnit med människor som försvunnit även de, men som var väldigt centrala i några ungars liv för sextio år sedan?! Här var det i alla fall tre som hjälptes åt att minnas både "Tant Farbror" och "Jesus" och andra mindre utstickande invånare i dåtida Djursholm. Ett rätt annorlunda samhälle mot vad det kommit att bli. Här bodde även de som jobbade på gatukontoret och i skolbespisningen. Bra att veta för en nyanserad bild.

Modji och Aili blir alltid väldigt glada när flocken får besök! Det är två mycket sociala Lapska Vallhundar som  håller sig nära dem som besöker familjen. Vare sig det är gamla bekanta eller förstagångsbesökare! Ett drag som inte delas av alla Lapska, som den heterogena ras det är. 

En bil svängde in på tomten och hundarna har blivit vana vid att killarna som installerar fiber far fram och tillbaka och fixar i tomtgränsen, varför de blivit rätt lågmälda vid dessa besök, vana som de blivit. Nu kom en kille traskande mot ytterdörren och hundarna brydde sig inte nämvärt. Han knackade på och både Modji och Aili reagerade annorlunda än vid andra besök. De skällde lite men väldigt snabbt övergående och svansarna gick igång och viftade mycket igenkännande! Snickaren som tillbringade tid här i somras och tillverkande både carport och punschveranda hade vägen förbi och tittade in! Vid det sista besöket på sensommaren lyckades han göra färdigt det han hade kvar utan att hundarna skvallreade med någon som helst reaktion! När Husse och Matte upptäckte honom hade han varit här i två timmar och jobbat och var klar och på väg hem! Hundarna hade legat i uterummet och varit knäpp tysta hela tiden. Det skojades om att de räknade honom till familjen. På onsdagen visade både Modji och Aili att det var precis så. En saknad familjemedlem var tillbaka! Hur vanligt är det att en hantverkare bara tittar förbi för att önska god fortsättning?! Lita på hunden! Bättre snickare får man leta efter! De har helt klart adopterat en hantverkare till familjen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)