Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NYÅRSAFTON

2022-01-01

Fredag och Nyårsafton.

Lapskflocken önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR! Ett friskt år. En god forsättning på det nya året.

Matte tog en långpromenad med de båda Lapskdamerna. Ingen powerwalk, utan en promenad i så rask takt som var möjligt, på en isgata med olika grad av utspritt grus längs vägen. Icebugs på fötterna var ett absolut måste för att kunna ge sig iväg ut på vägarna i området till fots. Bitvis gick det att gå rätt fort, men för det mesta blev hastigheten inte högre än att både Modji och Aili fick chansen att nosa på många kisssfläckar och annat intressant längs vägen. Några trevliga hundmöten blev det. Hundmöten på distans med möjlighet till träning av just hundmöten, medan förarna kunde snacka lite hund och annat intressant grannar emellan. Mycket bra!  Med tanke på vad som hände på promenaden längs samma sträcka nyligen. Flera har frågat och ingen verkar känna till var detta ekipage hör hemma. Nya i området? På tillfälligt besök och var? Någon hade mött ett äldre par med en liknande hund som var en släktings och den hunden sades inte gilla andra hundar. En dålig kombination vad gäller säkerhet för den som kommer i närheten. Stark hund i sele som ogillar andra hundar, med till åren kommen koppelhållare. 

I två timmar lyckades Matte hålla sig gående med Modji och Aili, innan det skymde på och risken för raketskjutande och smällande ökade. Kraftiga reaktioner hade det blivit på smällandet kvällen innan Nyårsafton! Många blev arga när de var totalt oförberedda och skotträdda hundar hade inte kunnat förberedas. Under många år har allt oljud hållits till stunden kort före och efter midnatt och faktiskt blev det så även denna Nyårsafton. Fem i tolv böjrade det smälla på lite avstånd och det höll på i tio minuter. Fem över tolv var det färdigsmällt. Modji och Aili hade fått varsin tuggpinne och ägnade sig åt dessa pinnar. Smällandet berörde ingen av dem. När Aili tuggat färdigt gick hon direkt och knöt sig i sin biabädd. Modji ville hålla koll på att även Husse och Matte äntligen gjorde kväll och släckte ner i stugan, innan hon rullade ihop sig i sin bädd. 

En lugn och skön kväll var till ända. Dock kändes sändningen från Skansen lite avslagen. Inga bilder på publik som bara hördes och många närvarade säkert inte. Dikten var färdigläst innan tolvslaget och när klockan slog tolv slag hade pratet kommit igång på scenen och tolvslaget blev som en bisak under en show. Aningen avslaget och ofokuserat tyckte Husse och Matte. I jämförde med högtidligare sändningar tidigare år. "Skål och gott nytt år!" sa Husse och Matte till varandra och slocknade sedan precis som de båda Lapska. En halvflaska på två var precis lagom för ett par som redan somnat i sina fåtöljer några gånger under kvällen. Mycket frisk luft under dagen tog ut sin rätt.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)