Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INBÖRDESKRIG?

2023-09-29

Torsdag.

Matte hade en tid hos tandläkaren och på väg till Åkersberga stod bilradion på. Det hade varit flera skjutningar och en sprängning och människor hade dött. Fel människor. Grannar till tänkta offer hade dödats. Anhöriga. I Åkersberga fanns en av dem. Det var inte han som skulle ha dödats utan någon annan folkbokförd på samma adress. En man i ett villaområde. Ett område inte olikt det där Matte, Husse, Aili och Dima bor. Fritidshus som byggts om till permanenta bostäder.

Flera människor hade dödats under ett och samma dygn. Grannhuset till det där Mattes son bodde i Hässelby Strand var utsatt för en sprängning. Han flyttade till Åkersberga och ett hus som byggts om från fritidshus till permanentbostad. En kille avrättades på en idrottsplats där Husse växte upp. Det har inte varit svårt att visualisera vad som hänt de senaste dagarna, när det funnits och finns en relation till platserna som stått i centrum för nyhetsrapporteringen den senaste tiden. 

Människor på platserna har intervjuats. Man är givetvis chockade när det händer så nära inpå. "Men att det händer här! Så nära inpå!" Det är inte längre en isolerad företeelse företrädesvis med anknytning till områden på Järvafältet. Det kan hända din granne. Det kan hända någon närstående. Det kan hända dig. Om man råkar befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt.

På hemvägen från tandläkaren stod radion på. Nyhetsutsändning. Statsministern skulle tala till folket. En lokalpolitiker ville ha ett undantagstillstånd i Sverige utlyst. 

Av alla som intervjuats på de olika platserna där sprängningar och skjutningar skett den senaste tiden, hade Matte inte hört någon vara förbannad och rikta ilska mot denna regering, tidigare regeringar; oavsett partitillhörighet, som naivt och aningslöst lett landet till där det befinner sig nu. 

Varningar har funnits och varningar har uttalats men för döva öron. 

Nej, Matte har inga svar på vad som borde ha gjorts annorlunda annat än att uppenbarlligen borde de som styr landet ha fattat andra beslut sedan rätt lång tid tillbaka. Eftersom Sverige sticker ut bland våra grannländer med antal dödade i gängrelaterade mord och avrättningar. Vi har fått den ledning och de politiker vi har valt. Den ledning vi förtjänar. 

Det känns som om vi har fått ett inbördeskrig där kriminella nätverk håller på att ta över vår vardag. 

En bedrövad och sorgsen Matte lyssnade på nyheterna och var tacksam för att hennes föräldrar slapp uppleva detta och missade samtidigt avfarten hem från tandläkaren.

Hem kom Matte. Tog med sina båda hundar på en långpromenad i rasande fart. Svetten rann. Hundarna pinnade på. Vid passagen förbi de små men arga bullhundarna tystnade de när de fick se Dima, Aili och Matte! 

På kvällen var den unga Mallen åter ute på vägen och sprang och ännu har ägaren inte tagit till sig av kritiken och skaffat en grind eller förbättrat sin hundhållning. En Malleslyngel som tidigare i sällskap med grannens ilskna och kraftiga bullhund attackerade Dima, när Matte promenerade förbi de båda fastigheterna. 

Det är tur att man är gammal när världen håller på att spåra ur totalt.

Men hur blir världen för det lilla knytt som skall födas i maj?

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)