Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EN ALLDELES LAGOM SOMMARDAG!

2018-08-08

Måndag - tisdag.

Äntligen mer normala och behagliga sommartemperaturer. Hundarna fick stanna hemma när Husse och Matte begav sig till Arninge för några ärenden på måndagen och sedan slappade sig flocken igenom dagen. Matte hade handlat ett kilo frysta renben till det facila priset av 49 kronor och hundarna avnjöt läckerheten på den björkskuggade gräsmattan. Luftfuktigheten var ännu hög. Husse tog en skogspromenad med hundarna och Matte fick för ovanlighetens skull gå en runda på tomten och halshugga/ klippa skallen av stora bruna sniglar. Äckeljobb men nödvändigt.

Natten till tisdagen var sval och behaglig med tolv grader som lägst! Bara nitton i sovrummet. En stooor skillnad mot tjugosju grader! Husse och Matte vaknade fulla av energi! Husse greppade målarpenseln och fortsatte sitt slutmålande av lister på punschverandan och Matte tog tag i röjning i trädgården. Somt är lite skadat av torka och somt är skadat av skyfall. Ytterligheter! Med busksaxen arbetade sig Matte igenom en delvis torkad klängros upp mot berget bakom huset. Med sekatören påbörjades viss beskärning och gallring i äppelträdet. Hundarna njöt i skuggan på husets framsida mot väster.

Matte jobbade vidare med trädgårdsarbete hela dagen och växter byttes ut i amplar och krukor och krukväxter från stugan planterades om när Matte ändå hade ork och lust. Uppdämd energi? Tjugofem grader och en behaglig vind! Den idealiska sommardagen!

Husse tog med hundarna på en sväng i skogen och passerade brevlådan på hemvägen. På kvällen tog Matte en promenad med hundarna i skogen längs sjön och hem på småvägar. På en kort sträcka på stigen vid sjön och vid småbarnens gungställning hittade Matte inte mindre än sex kastade fimpar! Klipporna och stranden har fått många besök av ungdomar kvällstid. Med den torka som åter råder känns detta ju väldigt obehagligt. Ut från området finns en enda större väg om det börjar brinna. 

Kvällen tillbringades ute på altanen i nittongradig värme/svalka. Ljuvligt! Inga knott och inga mygg!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)