Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NYTT LAPSKFORUM

2015-08-22

För dem som inte uppmärksammat det kan Matte berätta att lapskvallhund.se har ett ett nytt forum http://lapskvallhund.forum24.se/

Alla har ju inte FB! Här kan man diskutera olika saker som rör Lapsk Vallhund. 

fredagen slog Matte åter det personliga rekordet på Mossvägenrundan under sin powerwalk med hundarna. Vilken inkluderar hundarnas toabesök och lite nosande i början av promenaden. En i ilfart passerad granne undrade om Matte hade bråttom hem! Fullt ös innan solen stod högt på himlen. Hundarna fick pinna på och efter hemkomsten var varken de eller Matte flåsiga. Konditionen ökar och omfånget minskar. Det går åt rätt håll alltså. Matte kan nu gå fortare än för tio år sedan och samma byxor som då används fortfarande. En höftprotes gjorde susen.

Dagen tillbringades hemma och hundarna slappade och Matte jobbade. Bar bland annat många hinkar vatten till törstiga rosor och alla växter som är nyplanterade/nyflyttade. Samt grävde rent efter vägfasningen utanför stugan. Stenar och grästorvor hade blivit kvar i den av Matte tidigare rensade dikesfåran. Tungt kroppsarbete i värmen. Matte slog sig sedan ner hos hundarna i skuggan och fikade och läste en stund. Njöt av sin fina trädgård.

Efter middagen for Husse och Matte till Hakungekrossen i kvällningen för att låta hundarna springa fritt ett tag. Vilket Modji och Aili uppskattade mycket! De rusade iväg över de stora ytorna och började leka med varandra. En bra situation för dem att hitta balansen i flocken igen. Násti visste precis vad hon ville och stack genast iväg till en plats där det fann mycket harpluttar. Matte traskade dock iväg och höll sig i rörelse i en halvtimme, varför hundarna höll igång de också. Násti fick några rejäla sträckor för att springa ikapp den övriga flocken, eftersom hon blev stående på sina favoritplatser rätt länge ibland. På väg tillbaka mot bilen hade Husse gömt sig och hundarna upptäckte honom på mycket stort avstånd. Men de fick inte sticka iväg förrän Matte bad dem söka efter Husse. Full fart mot vinden blev det! Aili var snabbast och hon gjorde en tvär sladd runt en grushög så dammet yrde i motljuset. Násti kom efter först när de andra skallmarkerade. Hon hade inte riktigt hunnit med att uppfatta att hon skulle söka Husse. Varför skulle hon det? Hon hade ju nyss sett honom långt borta vid bilen och hon hade ju harpluttarna för sig själv när de andra drog iväg. Damen börjar få några år på nacken och det börjar märkas. 

 

 

Antal kommentarer: 2

2015-08-24 14:45:43 - Anneli

Ja jag hoppas att detta forum kan få nytt liv. Det förra var väldigt bra och tur att mycket finns kvar där. På FB är allt ju så ytligt på något sätt och vad jag förstår gillar man allt man kan gilla ;) oavsett vad man egentligen tycker för man vill ju att alla ska tycka om en ;):P

2015-08-24 14:46:35 - Saivi

Mormor é bara bäst! hälsar Saivan(inlove)(inlove)(inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)