Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FEMÅRIG HANE SÖKER NYTT HEM

2017-04-25

En nära släkting till Aili söker ett nytt hem på grund av att allergi drabbat familjen. Alla djurägares fasa! En femårig sund hanhund. En arbetshund!

En duktig spårhund! Tränad mycket i både tävlingslydnad och rallylydnad!

 Kopierat från FB i dag.
 
Hjälp till att hitta ett bra och varaktigt hem åt denna fina kille!
 
13 tim ·  
 
Vi söker ett nytt hem åt en 5årig hane 
Han är en aktiv kille som behöver få jobba och ha roligt.
En super duktig spårhund så vi vill att även i hans nya hem att han ska få fortsätta spåra.
Han är tränad mycket i tävlingslydnad och rallylydnad
 
Hemmet vi söker är ett föralltid hem.
Han är absolut ingen problem hund utan han är världens bästa och underbaraste hund.
Han är en sån glad och fin kille
Han är dock inte supervan att vara hemma myket själv. visst klarar han vara hemma små stunder men han har aldrig varit den som suttit själv hemma hela dagarna utan han har varit med husse mycket på jobbet, så därför vill vi inte att han ska till ett hem där han får vara själv hemma mycket.
 
Han behöver ett nytt hem på grund av att det utvecklats allergi i familjen
 
Hör av er till oss på Kennel Raiikas 
Via mail, telefon eller PM här på Facebook 
www.raika.se
 
 
Måndag.
Busväder väntade, så familjen skyndade sig ut för att kunna vandra i vackert väder med hundarna. Husse tog med Násti på en tur i skogen och gick "Mopperundan" med henne. En runda som bjuder på mycket kuperad och varierad terräng, till hälften med berg och myrmark. Den andra delen av rundan består av plan mark bevuxen med mycket gamla granar på fuktig mark och bildar en lite trolsk och mossbelupen skog. En trevlig och omväxlande tur, nyttig för både kropp och själ. För en äldre individ, oavsett antal ben, är det mycket bra att promenera i kuperad skog. Marken är mjuk och hela kroppen får jobba när man kränger hit och dit, gående upp och ner och och på tvärs. Násti uppskattar dessutom påtagligt tydligt att få promenera som ensam hund! Utan dotter och dotterdotter, som vill hålla ett annat tempo och som inte går lika djupt in i doftfläckarnas mysterier.
 
Matte hade behov av för egen del och önskade för Modjis och Ailis del att hålla ett högre tempo. Därför valde Matte att ta med de två yngre hundarna på en tempomässigt omväxlande promenad på vägarna i området och gick "Mossvägenrundan". Rundor är väsentligt mycket trevligare än samma väg fram och åter!
Mattes runda blev en powerwalk delvis, med långa och snabba steg och inga uppehåll för nosande för hundarna. Delvis blev det intervallträning, med normalt promenadtempo och en del stopp för intensivt "nyhetsläsande"  för de två Lapska. Komna nästan hem möttes de två delarna av flocken och gjorde sällskap den sista biten. Matte förstod att Násti fått nosa mycket och efter egna önskemål, till hennes stora belåtenhet.
 
Sedan kom regnet/snön och blåsten tilltog och blev än hårdare. Då drog familjen till Arninge och handlade hundmat. Hundarna får numera Acana Cob chicken and greens. Dyrt men bra i test i Råd och Rön, vilket INTE Doggy Robur var med mycket mögelgifter! Tillika med andra svenska hundfoder. Svenskt är inte alltid bäst! Värt att notera är att Acana är drygare och ger mer per deciliter. Hundarna skiter mindre och inte en massa spannmål som bara passerar igenom, utan att ge mer än mögelgifter i värsta fall. Ett dyrt men drygt foder med högvärdig näring, utan spannmål. Riskerna för mögelgifter ökar med mängden spannmål. Hundarna har ätit detta foder sedan i höstas och mår bra av det. De mådde till synes bra även av Doggy Robur. Mögelgifterna märks ju inte dessvärre.
 
 
 
 
 

Antal kommentarer: 1

2017-04-25 21:20:10 - Anna

Tack för du delar (flower)
Detta är verkligen en superbra hund om man vill jobba och ha kul tillsammans med sin hund.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)