Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

AILI PÅ VISIT

2014-06-11

tisdagmorgonen lämnade Matte hundarna hemma och åkte ner till samhället. Lite ärenden skulle uträttas, varmt var det och hundarna hade det bäst hemma. Bara under den stund Matte var inne och handlade lite mat steg temperaturen till trettio grader i bilen. För att hålla koll har Matte en kylskåpstermometer hängande på baksätet. Man blir förvånad ibland över hur himla fort det blir jättevarmt i bilen.

När Matte kom hem fick hundarna vara ute på tomten allihop. Men rätt snart tog Matte med sig Aili och traskade över vägen till Cockermatte, för en trädgårdsfika bland äppelträden. Násti och Modji fick vara kvar ute på den egna tomten. Men Ailis besök var inte avsett för lek och bus med fyra Cockrar! Aili skulle tvingas till passivitet tillsammans med Cockertanterna. Med hönor och tupp springande lösa i trädgården. Det var deras tur att ta för sig av ytorna. Cockertanterna var bundna i linor i äppelträden och Aili bands upp i lina på samma sätt. Utom räckhåll för Cockerflocken. Vartefter skuggan försvann från Ailis lägerplats måste hon flyttas. Hamnade på så vis plötsligt så nära att hon kunde ta kontakt med två av Cockrarna. Som tyckte att Aili var JOBBIG! Aili ville leka! Ingen annan ville leka. Aili förvandlades till ett kräldjur. Ett snörförsett kräldjur som till slut effektivt hade bundit ihop alla bordsben och stolsben med varnadra. Cockermatte fick bistå Lapskmatte med att trassla ut Aili. Som snart knutit ihop Cockermatte med sin stol i stället. Cockermatte valde då att binda Aili i sin stol, ett stycke ut från bordet och på så vis ordna en flyttbar knutpunkt för Ailis lina. Cockrarna höll sig undan. Husse kom från jobbet och Aili fick någon annan att fokusera på. Han anslöt till fikagruppen och fick en slurk han åxå.

Lapskfamiljen vandrade hem till sina egna hundar, som uppfört sig väl hemma på egen tass. Husse tog med allihop på promenad när Matte så småningom fixade middag. En varm och skön kväll blev det och familjen dröjde sig kvar ute länge. Men till slut blev det för mycket knott och mygg och det fick räcka med frisk luft för dagen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)