Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

POLITIK

2014-09-15

Politik är inget som Matte egentligen tycker hör hemma här. Men söndagen präglades av just politik och prat om politik. Handlingar kring politik. Hela familjen for iväg ner till byn och Husse och Matte som tillhör en liten valkrets fick sitt ärende avklarat snabbt. Hundarna väntade i bilen. 

Därefter tittade Matte in på loppisen på hemvägen och fick med sig några närodlade små prydnadspumpor, som skänkts av odlaren. Allt överskott på denna loppis går till Världens Barn, vilket gör att många, liksom Matte, skänker sådant man inte längre behöver. Denna sommar har loppisägaren Gunilla Holm i Brottby dragit in 90.000 kronor till Världens Barn! Nytt rekord sätts varje sommar.

Husse hade med sig sina golfklubbor och ville träna lite puttande på golfbanan på hemvägen. Matte placerades på en stol intill, som åskådare tillsammans med hundarna. Intill serveringen. Ytterligare en golfare tränade puttar och Aili blev väldigt intresserad av alla bollar som rullade omkring några meter framför henne. Ville bra gärna vara med! Modji och Násti kollade lite förstrött vad Husse gjorde och det var ju inte så himla upphetsande för två världsvarna damer. De där bollarna var inget som berörde dem. Däremot var det ganska fullt på serveringen och ljuvliga dofter kom från köket! Två hundar vände Husse ryggen och en vände köket ryggen. Alla tre låg lugnt utspridda på gräset framför Matte. Som var riktigt imponerad av Husses träffsäkerhet! Besöket avslutades naturligtvis med en god lunch!

Hemma flödade eftermiddagssolen på framsidan av huset. Husse tog en hundpromenad och Matte vilade kroppen tillsammans med sin bok. Solen sjönk alltför snabbt bakom skogsranden och familjen flyttade upp på glasverandan och satt ute ett tag till med hjälp av terrassvärmaren.

Kvällen ägnade Husse och Matte åt Kunskapskanalen, men snabba glimtar på ettans valvaka bekräftade farhågorna. Gult har varit en färg som stått för ljus och värme för Matte. Nu blev det alldeles för gult i rutan. Ett missnöje med sakernas tillsltånd kom att visa sig på ett olyckligt sätt. Alldeles för gult blev det. Tycker Husse och Matte. Men 87 % delade uppenbarligen den åsikten.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)