Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PETITESSER

2015-02-13

Torsdag.

Matte hade en del att göra inomhus och det passade bra att det utomhus var både mulet och väldigt blåsigt. Isande kall vind! Det blåste såpass att Matte befarade strömavbrott och tömde upp en dunk med driksvatten för säkerhets skull.

Fram på eftermiddagen hade molnen blåst bort och vinden avtagit. Matte tog med hundarna ner på byn för några ärenden och stannade vid golfbanan för att låta hundarna springa fritt en stund. Solen var på väg ner och Mattes ben lite trötta efter snöpulsandet dagen innan, varför snöpromenaden nu inte blev speciellt lång. Just som Matte var på väg hem svängde Husse in vid golfbanan och han lovade att ta hundarna på en skogspromenad vid hemkomsten som komplettering. Bussigt!

Matte slog på datorn en andra gång denna dag, mot sina principer, för att kolla om något meddelande kommit angående inlämnade handlingar till kommunen. Vilket faktiskt var fallet. Kontrollplan OK! Ritning nästan OK. Men - man får inte ha en tvättmaskin i ett särskilt våtutrymme/förråd ihop med ett sovrum. Så om Matte tippexar över ordet SOVRUM och i stället skriver FÖRRÅD kommer ritningen att godkännas. Man kunde kanske tänka sig att handläggaren själv erbjöd sig att utföra denna simpla handling, såsom i andra kommuner, men icke. Matte måste själv tippexa över och skriva nytt och kopiera om i A3-format och lämna in. Petitesser som kunde ha hanterats annorlunda om viljan funnits. Vill man så kan man. Matte vill och fixar detta med ytterligare försening för ärendet. Vilket handläggaren hade kunnat undvika nu när förvaltningen är i blåsväder!

Hur som helst så kommer Mattes nya sovrum heta Förrådet!

Trädfällare är kontaktad, WC-tanknedläggare likaså och snickaren är fortfarande intresserad. Om det går som det skall kommer hundarna till viss del få leva på en byggarbetsplats i sommar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)