Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VARIERAD HELG

2017-04-24

fredagen fick familjen ett oväntat, men kärt, besök när den kom hem igen efter att ha uträttat några ärenden. Alla hundarna älskar när de får besök! Är det hundvana och hundälskande människor blir det ännu roligare. Aili gick snudd på i taket när någon ville busa med henne och viss konkurens uppstod när alla hundarna ville bli mest hälsade på. Dock lugnade de ner sig när kaffet stod på bordet och slog sig ner på behörigt avstånd. Trängsel och konkurens om tappade smulor under bordet ogillar Matte. En vana sedan alla år med egna och andras barn - inga hundar vid bordet!

lördagen övergav Matte familjen och drog iväg in till stan vid lunchdags. Husse och hundarna fick roa sig på egen hand, medan Matte besökte en kompis sedan 64 år tillbaka. Med en så lång vänskap finns det mycket att snacka om, så Matte återvände till flocken först vid läggdags. Att ta tunnelbanan i centrala Stockholm en lördagskväll var ett intressant nerslag i verkligheten för en skogsgumma. Som förvisso bott inne i stan i flera år, men för länge sedan. För det mesta sker stadsbesöken numera dagtid. Full fart var det på perrongerna och i tågen. Påfallande många var zoombies, som lätt vinglande tog sig fram utan kontakt med omgivningen och ett flertal gånger måste Matte snabbt kliva åt sidan för att inte krocka med någon, både döv och blind för sina medmänniskor. Med blicken stadigt fäst på en skärm och oförutsägbar i sitt rörelsemönster, räknade de kallt med att "alla andra" tog hänsyn och höll undan. En och en som ett blindstyre på en trottoar är hanterbar och möjlig att undvika. Men ett gytter med folk på väg till eller från något, flertalet med blicken nerfälld och hörseln satt ur spel, torde borga för ett flertal kroppskollitioner. Men så var icke fallet. Intressant tyckte Matte, när hon studerade folklivet i stan en sen lördagskväll. Från tunnelbanan ut i skogen färdades Matte sedan i en nersläckt buss, full med halvtrötta människor. Det är kontrasterna som gör det! En halvtimme från tunnelbanan väntade en annan värld, när Matte klev av bussen i en åkerkant och tog bilen den sista milen hem.

Söndagen ägnades åt diverse sysslor kring den lilla stugan i skogen. Familjen tillbringade hela dagen utomhus i både sol och snö! Typiskt aprilväder. Hundarna valde dock att gå in i uterummet när det föll blöt snö från ovan. En paus gjordes för söndagslunch på golfklubben där solen sken vid ankomsten! Men mycket snart befann sig golfarna på banan i ett tätt snöfall! Husse skogspromenerade sedan med hundarna medan Matte grävde lite här och där för en finare trädgård.

En omväxlande helg, vad gäller både väder och aktiviteter. Hundarna föreföll nöjda och knöt sig rätt tidigt i sina bäddar i sovrummet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)