Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TIDNINGEN LAPPHUNDEN, SKK informerar.

2016-09-28

Medlemstidningen i Lapphundklubben heter LAPPHUNDEN. Denna fantastiskt fina tidning har just anlänt och här kan man äntligen få lite information om vad som sker i klubben.

Här finns en helsida: Svenska Kennelklubben informerar:

"Torsdagen den 8 september hade SKK:s centralstyrelse (SKK/CS) ett ordinarie styrelsemöte där ett av de ärenden som avhandlades var situationen i Svenska Lapphundklubben (SLK). Ordförande i SKK:s Föreningskommitté (SKK/FK), Thomas Uneholt, var föredragande. Bakgrunden till ärendet var den situation SLK befunnit sig i de senaste åren med många inre motsättningar som SKK/CS och SKK/FK anser främst beror på en organisationsform som är illa lämpad för att omhänderta de från SKK delegerade rasansvaren för klubbens tre raser. Vid ett möte på SKK:s kansli den 4 juli 2016 uttryckte SKK/CS och SKK/FK  den oro som finns för situationen i SLK och klubbens styrelse ombads att omedelbart påbörja arbetet med en ny organisationsmodell för klubben, mer lämpad att omhänderta de delegerade rasansvaren. SLK har efter mötet inkommit med en återrapport rörande en ny organisationsform.

Vid SKK/CS möte den 8 september hade styrelsen att ta ställning till SLK:s status som specialklubb och eventuellt återtagande av de delegerade rasansvaren.

Ordförande i SKK/FK redogjorde för de diskussioner som förts på mötet mellan SKK SLK den 4 juli och den plan som presenterades för att bl.a.  omorganisera SLK. Vidare redogjordes för olika händelser som kommit till SKK/FK kännedom sedan dess, samt ovan nämnda årsrapport från SLK avseende förslag på ny organisation. Vidare presenterades olika förslag till beslut med konsekvensbeskrivningar. 

 SKK/CS konstaterade efter att ha tagit del av bakgrunden i ärendet, att det saknas skäl att anta att SLK ska kunna lösa den uppkomna situationen av egen kraft. Det beslutades därför, främst med hänsyn till SLK:s medlemmar, att omorganisationen av klubben ska fortsätta enligt den plan som framtogs vid mötet den 4 juli. Dock med två förbehåll:

1. Arbetet skall ledas av en extern person med mandat från SKK/CS.

2. SLK/CS får inte fatta några beslut som påverkar SLK:s ekonomi utan föregående godkännande frå SKK:s VD Ulf Uddman och ordförande i SKK:s Föreningskommitté, Thomas Uneholt. 

Det beslut som fattades vid SKK/CS möte innebär för de inom SLK befintliga distrikten att verksamheten tillsvidare kan fortlöpa som vanligt, dock med förbehållet att beslut som ligger utanför av distriktens ordinarie årsmöten beslutade verksamhetsplaner och/eller rambudgetar inte får fattas utan föregående godkännande av SLK/CS.

SKK/FK kommer att sammanträda den 15 september 2016 och då besluta om en mer detaljerad plan för hur arbetet med omorganisationen av SLK ska bedrivas.

e.u.

Thomas Uneholt. Ordförande i SKK:s Föreningskommitté." 

Så nu undrar troligtvis fler medlemmar än Matte vad som beslutades den 15 september! På klubbens hemsida finns i dag ingen information alls att hämta. Inte ens denna information från SKK.

Tidningen är värd varenda krona av medlemsavgiften!

Utöver att läsa tidningen Lapphunden så tog Matte med hundarna på en längre stunds vistelse ute i naturen på tisdagen.

Med regn och blåst aviserat för onsdagen, ville Matte passa på och njuta av sensommarvärmen med hundarna. Promenaden gick i rätt makligt tempo upp till sjön och vidare längs stranden. Med mycket nosande och bärätande längs stigen. Hundarna har börjat äta även av lingonen nu, som är så mogna att de trillar av kvistarna när man plockar dem. Så småningom kom Lapskflocken fram till ett stort krondike där den räckesförsedda smala spången börjat luta betänkligt på den ena sidan. Den står löst på marken som satt sig en aning. Varför Matte letade material bland nerfallna träd för att bygga under för ökad stabilitet. Tungt var det men över vintern skall det väl hålla i alla fall. Bättre och friskare virke måste till på sikt, men diket ligger ett gott stycke från vägen, så detta fick duga så länge. Brädorna var nu hala av nerfallna blöta löv och diket är brett ochdjupt!

Hem kom Matte och hundarna genom skogen och via en liten grusväg och behövde bara beträda asfalten en kort sträcka denna dag. Skööönt!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)