Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TYKOBRAHEDAG...

2021-08-24

Måndag.

Matte hade planer för dagen. De sprack direkt på morgonen.

En på nätet beställd vara skulle hämtas ut i lördags. Varan Matte fick var lagd i fel paket. Det var inte alls vad Matte beställt och på följesedeln stod ett helt annat namn med adress i en annan del av landet. Leveransadress och faktureringsadress var inte Mattes. Bara adresslappen utanpå paketet hade Mattes namn och adress.

Nu på måndagen fick Matte kontakt med företaget där varorna var beställda och det visade sig att det Matte beställt ännu inte var skickat till Matte, då en vara var på väg från England. De varor Matte fått i det paket som var adresserat till Matte visade sig ha varit eftersökta av både köpare och säljare. Paketet var saknat. Nu skulle allt ordna upp sig och Matte skulle returnera paketet till säljaren med mailad retursedel. Samtalet avslutades.

Men det gjorde det inte alls!!! Visade det sig efter en stund. Det gick inte att få stopp på samtalet som var fortsatt uppkopplat! Det gick inte heller att stänga av Mattes mobil. Det gick inte att ringa någon, det gick inte att ringa Matte, det gick inte att messa, det gick inte alls bra med någonting rörande Mattes mobil, som efter nittio minuter ännu var blockerad totalt av ett pågående samtal med någon som sedan länge ägnat sig åt något annat. Matte lånade Husses mobil och försökte ringa företaget. STÄNGT - öppnar på tisdag. Därefter dog Husses mobil! Den stängde av sig alldeles själv. 

Vad var det som var fel med företagets telefon?!

Då mailade Matte och fick äntligen respons på sitt kontaktförsök. Jo då, företagets telefon fungerade utmärkt. Man hade ringt flera samtal och numret var inte blockerat. Men man lovade kontakta sin mobiloperatör. Rätt som det var gick det att stänga av Mattes mobil för omstart och plötsligt var det evighetslånga samtalet bortkopplat. Även Husses mobil gick att få igång igen.

Märkligt.

Så ringde Mattes mobil och bevisade att den fungerade. Det var tandläkarn som ställde in torsdagens besök.  Det var andra gången på grund av sjukdom. Senast var i juni när semester sedan kom emellan och ny tid måste dröja till nu. En tid som nu var avbokad. Matte måste vänta till oktober! Men en tid kunde fås hos annan tandläkare mycket tidigt en morgon om en vecka. Tack.

Som ovaccinerad har Matte med många varken klippt håret eller kollat tänderna eller gjort något annat som innebär närkontakt under alldeles för lång tid och nu med två sprutor i armen kan man börja sköta om sig själv igen. Äntligen.

Nu hade halva dagen runnit iväg och Mattes planer för dagen fick ändras. Vädret hade hunnit bli ett annat.

Hundarna fick en långpromenad med Matte i området och det föreföll de uppskatta! De fick senare även ett uppletande i skogen. Matte gick tvärs över vägen och kastade bort en hundleksak rakt ut från stigen i blåbärsriset. Sedan fick en hund i taget leta rätt på den och apportera in den till Matte. Det visade sig, inte förvånande, vara en större utmaning än att leta rätt på och apportera in ett föremål gömt på tomten. Även om föremålet gömt på tomten var lite klurigt undanstoppat. Här i blåbärsriset intill stigen, där många gått och plockat bär, blev det knepigt, men både Modji och Aili löste uppgiften fint. Matte har en stegringsplan och nog sjutton skall de båda Lapska bli bra apportörer! Lika bra som anmodern Gázzi och Mattes Husky/Schäfermix!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)