Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FICK INTE FÖLJA MED

2018-10-05

torsdagen var det åter dags för Rimbo marknad. En knallemarknad som sträcker sig gata upp och gata ner i samhällets centrala delar. En marknad som Lapskflocken besökt i stort sett varenda år och där familjens nytillskott har miljötränats. Men för två år sedan råkade Aili ut för att förvånansvärt unga "slynglar" riktade sina knallskottkast mot hundar och människor. För maximal effekt och uppmärksamhet kanske? Droppen blev när en mamma med två barn i lågstadieålder skrattande tittade på när ungarna kastade smällare mot Aili. Som hoppade lika högt som Matte. Vartefter under eftermiddagen hade knallskottsmällandet tilltagit och när Matte drog sig undan det värsta vimlet och gick över en förhållandevis glesbefolkad gräsyta stod ungdrumlarna där och skrämdes, till moderskapets förnöjelse? I fjol lämnades hundarna därför hemma. Även denna torsdag lämnades de båda Lapska hemma och i vimlet under eftermiddagen tyckte nog Matte att det var betydligt färre hundar närvarande än tidigare. Matte reagerar på åldern på de förvånansvärt unga knallskottkastarna i vimlet. Säljs knallskott utan åldersgräns? Eller köper föräldrarna? 

Handbollsklubben är alltid aktiv och hade ett tält där ett antal "morsor" gräddade våfflor för brinnande livet, som ungdomarna sedan serverade med sylt och grädde. Husse och Matte slog sig ner och lät sig serveras och gott och frasigt var det! I år lät sig inte Husse luras av dem som sålde oliver i lösvikt. Några få oliver  av varierande sorter fick priset att rusa i höjden blixtsnabbt! De var väsentligt mycket tyngre än man kunde tro! Blykärnor? Lösvikt är lurigt. Hem följde den här gången lite färsk finsk lakrits från Borgå och varsitt par billiga budgetbrallor med resår i midjan för vardagsbruk. Samt torkad vom och lever till hundarna så klart!

Regnet hängde i luften efter en solig och fin höstdag, när flocken återförenades. Husse tog med hundarna på en skogspromenad och Matte gick ett varv med busksaxen på husets baksida. Växtligheten kom igång sent i år när regnet kom och fanns det inte annat jobb än vattning under sommaren på tomten, så finns det nu. Flocken samlades framför braskaminen, när regnet började smattra hårt på taket. Att Matte nyligen burit en plastpåse med extra gott hundgodis från ytterdörren till skafferiet undgick inte de båda Lapska, som snabbt tog flyktspåret och frysmarkerade mot skåpdörren! Dagens "hundträning" blev lite spontant doftsök och nosarbete.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)