Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

JULDAGEN

2015-12-26

Väderläget denna jul: Julafton och Juldagen har det varit fem plusgrader, blåsigt och växlande molnighet.

Väderläget julen 2014: På Julafton var det nollgradigt och ymnigt snöfall kväll och natt. På Juldagen noterades sex minusgrader, 1 dm. snö och sol! Rena julkortet!

Denna juldag fick hundarna vara ute med Husse på tomten en del. Matte förberedde jullunsch för syskonen. Dagen spenderades sedan inomhus i gott sällskap med trevlig samvaro, i vilken hundarna var delaktiga. De uppförde sig väl och varken stal maten som var uppdukad i köket eller tiggde vid matbordet! Även om Aili lyckades slinka in till sin favoritplats under bordet intill kaminen. Där har hon sin lya till vardags, noga utvald redan när hon var ett litet knytt. 

Lyckligtvis stod alla tallar pall i den kraftiga vinden, som böjde skogen rejält i byarna. Även granarna klarade trycket och inget strömavbrott drabbade den numera inte fullt så lilla stugan i skogen. 

Den senaste tiden har varit hektisk med sluttampen på bygget och storstädning av tomten på det sista av byggavfallet. Husse och Matte är lite trötta och när gästerna farit avnjöt Lapskfamiljen en julkonsert från Danmarks Radio. Åtminstone Husse och Matte. Huruvida hundarna njöt vet inte Matte, men alla tre höll sig nära TV och braskamin och ingen höll för öronen.

Temat var "Julfrid" och med den tända julgranen utanför fönstret på glasverandan, brasan sprakande i kaminen och chokladasken på bordet, spred sig julfriden i den röda stugan med vita knutar mellan berget och bäcken, omgiven av stora granar.

För två år sedan såg det ut så här på julafton! Aili och två av hennes syskon härjade rätt vilt! Adji och Runne (Manni) fick göra Aili sällskap över julen, då deras familjer behövde valpvakt.

Klicka för större bild.

Antal kommentarer: 1

2015-12-26 11:37:43 - Saivi m flock

Gooo Jul på er bästaste storflocken!
Vilken stora syrra man har va?! Houdinipropp!
Tasskramar Saivi m flock!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)