Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SOMMARNJUTARE

2013-09-07

Fredagen började som en lördag. Husse hade tagit ledigt och familjen tog det lugnt på morgonen. Härligt! Tidningsläsande till fukosten och ingen brådska.

Husse började plocka ihop sin packning för helgen. Räddningsfolket på Åland skall i helgen få lie peppning och influenser utifrån. Det var meningen att detta skulle ha blivit av i våras och hela familjen skulle ha åkt iväg och tränat själva också, men det kom liksom lite emellan med Nástis ögonoperationer och skärskada. Resan flyttades till sensommaren. När så Modji började löpa lite tidigare än förväntat, fick Husse hitta en vikarie för Matte. Som inte vill ge Modji maksmedel när hon är parad. Kattvakt gick inte heller att ordna. Nu är i alla fall Husse och P. på plats på ön och det lät härligt när Husse berättade att de förfogar över en fin stuga med bastu vid en sjö, ett stycke utanför Mariehamn. En stor sol lyser över ön på väderkartan för helgen!

Matte och hundarna hade det inte så tokigt hemma på tomten heller! Hundarna sträckte ut sig framför huset och det syntes att de njöt av sommarvärmen. Då och då drog de sig undan i skuggan, men solen lockade på slänten mot bäcken.  Modji mår bra och är nu i femte veckan. I nästa vecka ultraljudas hon av en annan vette än den som ultraljudade henne i vintras. Matte tyckte att det var lite "hårt" även för en krass realist att behöva få höra:"Ja men det behöver inte betyda något! Mycket kan hända!" När i alla fall två små hjärtan syntes ticka i magen på Modji. Jo, hon hade ju rätt. Det betydde inte att det verkligen skulle bli två knytt.

Efter allt gående inne i stan tog Matte det lite lugnare och nöjde sig med att klippa gräset på "kullen" och sedan ta en skogspromenad med hundarna. Båda åt febrilt av de blåbär som finns kvar i skogen. De fick hållas. Matte njöt av skogen i kvällssol. Helt tyst, ingen vind och en lågt stående sol. Två mumsande hundar.

När skymningen sedan föll tände Matte en eld i eldkorgen och tände ljus på bordet och ställde fram ett litet glas med Tullamore Dew. Läste lite. Njöt. Hundarna gjorde Matte sällskap och föreföll njuta av den milda kvällen även de. Mygg och knott hölls undan av myggljus och rök från elden. Det blev allt mörkare och inte förrän det var helt mörkt och den stora vedklabben brunnit färdigt gjorde flocken kväll. Mysjkin satt i fåtöljen inne i mörkret och väntade på att Matte skulle slå sig ner och titta på nyheterna. Så då gjorde Matte det.

Avslutningsvis blev det en kvällsrunda med hundarna under en fantastisk stjärnhimmel! Mattes plats är i skogen. I sällskap av djur.

Antal kommentarer: 1

2013-09-08 19:30:56 - Anneli & Balvis

Attans Marianne att jag inte kommit underfund med dig tidigare på det sätt jag nu gör ;).
Vill mer o mer ha en valp ifrån din flock alltså! Tasshälsningar!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)