Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

STÄLLVIS ISFRITT

2018-01-03

Tisdag.

Regnandet känns som ett ständigt pågående varande, endast med tillfälliga korta uppehåll. Dag efter dag faller regnet och bäcken forsar fram i höjd med gräsmattan och det blir nästan lite sjötomtkänsla! Mycket vackert precis framför ytterdörren. Modji såg ut som om hon tänkte ta ett dopp, där hon klev i kanten och lutade sig ut över det framrusande vattnet! Men det var nog snarare vattensorken som bor i slänten som fångade henens intresse. Vattnet tränger väl in i gångar som annars ligger torra och får den att röra sig mer än vanligt.

Fördelen med regnet är att den hårdfrusna, isiga och packade snön försvunnit så när som på enstaka fläckar och långsamt släpper det hårda blankislagret på vägen greppet. Matte skodde sig med "spikskor" , vilket visade sig vara klokt och tog en rask promenad i området med hundarna. Till en början var vägen bitvis bar, men på mer högt belägna sträckor halkade till och med hundarna till lite då och då. Det blev inte en särskilt lång promenad, men förhållandevis rask trots omständigheterna. 

Ett möte fick Matte att fundera över hur en skilsmässa kan förstöra för en hundägande granne. Ett tidigare mycket bra förhållande gick åt fanders när en pappa blev ensam kvar i huset. Som förbytt blev han och det drabbade en oskyldig intillboende. I spåren av #metoo är det svårt att tro att någon man beter sig så svinaktigt mot en ensam kvinna! Utnyttjar ett övertag i form av allmän otrevlighet, kaxighet och mycket stora bilar för att förstöra, störa och skrämma! "Med munnen full med snus och händerna i sidorna och oförskämdheter och anklagelser om det mesta!" Varför störa och skrämma hunden??? Varför skada sin granne genom att gå vägen via hunden? Hur lågt kan man sjunka?! Vad får han ut av att förstöra livet för någon annan? Varför han nu är ensamstående förefaller inte märkligt på något vis. En person med den läggningen i en stor lastbil är ingen bra kombination. En av dem som tar vägen förbi Lapskflocken. Sprider osäkerhet och rädsla i sin närhet.

Matte och Lapskduon kom välbehållna hem även denna dag och det gjorde även Husse och hundarna när de lite senare på dagen tog en sväng bort till brevlådan neråt vägen. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)