Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DANSMATTE

2014-11-23

Husse tog först med hundarna på en morgonpromenad bort till brevlådorna, för att hämta morgontidningen på lördagen. Sedan tog han en längre skogspromenad med hundarna efter frukosten. De skulle nämlingen åter tvingas tillbringa en eftermiddag i ensamhet.

Husse och Matte tog Viking Line Rosella från det närbelägna Kapellskär för en Ålandskryssning. Det vanliga smörgåsbordet var nämligen utbytt mot Leif Mannerströms julbord så här inför jul. Det visade sig att väldigt många företag  tagit chansen till ett bra pris och en totalupplevelse för personalen. Parkeringen låg rätt öde då flertalet båtresenärer anlänt med buss. Chartrade och Vikings egna gratisbussar. Julbordet var fullbokat och de som inte förbeställt blev dessvärre utan. Husse och Matte åker lite då och då, eftersom bilresan till färjeläget endast tar en dryg halvtimme och kan rutinerna vid detta laget. Bord var förbeställt.

Det var ett lite annorlunda julbord men följde ändå traditionen. Där fanns alla "måsten", men även ovanligt mycket fisk! Ett julbord även för den som inte äter kött. Matte äter kött ibland, men hellre fisk och hittade här senapsgratinerad lax och laxbullar smaksatta med rosmarin, ungsbakad lax med frukt och tranbär utöver alla andra sätt man kan tillaga lax på. Lutfisk naturligtvis! Här fanns också underbar finsk morotslåda och kålrotslåda! Matte tog en tunn skiva julskinka som var fantastisk med Leif Mannerströms senap på! Efterrättsbordet kändes också lyxigt men rätt kalorisnålt med fokus på bär, frukt och nötter. Fantastiskt gott var det således och med så mycket fisk och grönsaker i magen kändes det väldigt bra! Rekommenderas varmt! Här fanns alltså också Jansson, revbensspjäll, prinskorvar och köttbullar. Utöver sill och strömming på en mängd olika vis till förrätt ihop med lite kallskuret.

Efter maten drog sig Husse och Matte till baren och det intilliggande dansgolvet. Husse körde bil och drack Ramlösa och Matte fick en mild och alkoholsvag hallondrink för att inte vingla till i de många trapporna på båten! Av det opererade benet kändes ingenting så här 11 veckor efter, när Matte trapptraskade. Musiken framfördes av "Ahlgrens" vilket fick Matte att tänka på bilar. Medryckande var det och Matte har inte kunnat dansa på många år på grund av den allt stelare och värkande höften. Men nu bjöd Matte upp Husse för en dans eller två! Han nobbade!!!! Orkade inte påstod han?! Varpå Matte meddelade att då tänkte hon bjuda upp någon annan för att äntligen få dansa! Det fick Husse på benen och han var konstant orolig för att Matte skulle ramla ihop med höften ur led. Det gick lite fort om man skulle hålla takten, men något buggande blev det inte. Två danser fick räcka, man skall inte förhäva sig och Matte kände sig supernöjd med resultatet av operationen och rehabiliteringen! Ingen stel höft längre och benen börjar åter bli starka och kondisen har förbättrats avsevärt. Bara bra alltså.

Resan avslutades med en shoppingrunda i Tax Free och några julklappar inhandlades. Godis köper man billigare på ÖoB. Men inte Whisky och julsnapsen.

Hundarna fick komma ut på tomten ett tag och somnade snabbt efter sin lite sena middag. De kopplar inte av och sover djupt när de är ensamma hemma. Även om de håller sig stilla och lugna och inte hittar på dumheter. Lyssnar på radio och slappar och vaktar huset.

Kvällen avslutades framför TV och brasa med flocken samlad.

 

Antal kommentarer: 1

2014-11-24 09:17:01 - Saivi med flock

Men vad roligt att ni fått svänga på "de lurviga" ;) Själv har matte fått tillbringa hela helgen med "bara" mig . "Saivi tid" kallar jag det! Vi har varit på hundkurs. Gissa om storasyrran Balva var avis när vi kom hem på kvällarna ;)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)