Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LATA DAGAR

2014-07-30

Tisdagen fortsatte som alla dagar den senaste tiden. Med uppåt 30 grader hela dagen. Luftfuktigheten är stor och gör värmen klibbig. Utan vind blir det tryckande. Matte låter hundarna ta det väldigt lugn och gör själv detsamma. Tar det lugnt.

Men det gör inte en Dvärgpudelmatte som dagligen cyklar förbi med sin hund när solen står som högst mitt på dagen! I full rulle rusar den lilla Pudeln lös ett gott stycke framför cykeln. Mitt i vägen. Ännu har den inte i en kurva mött Argshäfern bortåt vägen eller någon av alla fortkörare som drar upp stora dammoln i semesterbrådska. Nyligen avvek Pudeln från vägen och ville hellre umgås med Lapsktrion, varför den tryckte in skallen genom staketet till Lapskfamiljen. Lapsktrion uppskattade inte tilltaget och gjorde gemensam sak och skällde ut den ouppfostrade lilla hunden. Som alltid skällt ut Lapsktrion vid tidigare passager. På tisdagen hade Pudelmatten insett att det kanske var lugnast för alla om hon kopplade hunden just som hon passerade de tre Lapska. Eftersom det var si och så med lydnaden på den egna hunden......  Matte tyckte att de egna hundarna börjat svara bra på skvallerträningen, men nu sprack det totalt när Pudeln kom förbi och stoppade in huvudet till familjens hundar. Typiskt. Men på tisdagen uppförde sig de tre Lapska väl igen. När de såg att Pudeln var kopplad och under kontroll. Det är stor skillnad att möta en kopplad hund och en hund som springer lös långt ifrån sin förare! Hundarna märker så väl vilka hundar som är under kontroll och inte.

Matte och hundarna fick besök under dagen av Mattes yngste son som var ledig och ville bort från hettan inne på Söder. Mellan husen stod luften och dallrade. Eftermiddagen tillbringades med trevligt snack i skuggan utomhus och när Husse kom hem blev det grillkväll.

När skymningen började lägga sig var det fortfarande 21 grader och Husse tog med hundarna på en skogspromenad. Ytterligare en natt med tropiskt fuktig värme väntade. 

En aktiv helg med träning väntar och hundarna får vila sig i form tillsammans med Matte.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)