Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÄNNU EN VÄLDIGT VARM DAG

2021-07-26

Lördag.

Redan tidigt var det varmt, efter några nätter som bjudit på svalka. Lapskflocken smäktade i hettan i reviret. Tjugonio grader och vindstilla fram till senae eftermiddagen. Stugan ligger i en dalgång mellan två höjdsträckningar och vinden nådde inte ner. För att komma undan värmen for flocken ner till de öppna ytorna vid golfbanan för att äta lunch. Ett bord i skuggan med fläktande vindar gav lindring. Hundarna hade kyltäcken på sig och det hade även Matte och Husse gärna haft. Det var få ute på golfbanorna och bara enstaka gäster på restaurangen. Som vanligt bjöds hundarna på hundgodis av de hundsaknande ägarna. Här hade flocken gärna stannat resten av dagen.

Vinden blev så småningom lite friskare och nådde ner även till den egna stugan. Husse och Matte sökte skugga på nya ställen varefter solen vräkte in över husets framsida, dit vinden nådde. Skugga på baksidan men som i en gryta mot det uppvärmda berget.

Dagen blev en dag då det gällde att härda ut så gott det gick. Modji och Aili låg i viloläge i skuggan med kyltäcken som torkade i värmen och Matte vattnade hundarna med vattenkannan.

I kvällningen åt Matte och hundarna krusbär och vinbär och sedan gick Husse med hundarna i skogen och där åt de blåbär. 

Information om årets lagtävling för sök- och räddningshundar har nu kommit och tävlingen kommer att gå av stapeln strax norr om Göteborg i slutet av oktober.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)