Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

UPPEHÅLLSVÄDER!

2014-09-27

Kors i taket! Fredagen blev en dag utan en enda regnskur! Efter flera veckor med sommarväder och torka, kom en vecka med regn varenda dag och fyllde bäcken och pölarna i skogen. Vattenståndet i sjöarna har varit väldigt lågt. Välbehövligt regn! Dock inget väder som lockade till långa hundpromenader med moppen och många timmars utevistelse på tomten.

Nu fick Matte och hundaran chansen! Iväg med moppen bar det. Men färden blev kortare än planerat. Matte hade glömt sätta batteriet på laddning.....  Klantigt. Men bättre en kortare tur än ingen alls och på hemvägen drog Matte det sista ur batteriet genom att öka farten, så att hundarna fick sträcka ut i en härlig trav på en sträcka av 500 meter. Sedan gjorde Matte det hon borde ha gjort tidigare. Laddade batteriet.

Så mycket sol var det inte under eftermiddagen och blåsigt var det. Dock var det fjorton grader och den byiga vinden mild. Matte och hundarna fick frisk luft i många timmar i rad denna dag. Efterlängtat! När hundarna var sysselsatta med hundtugg passade Matte på och motionsgick med kryckor bortåt vägen ett stycke. Det kändes gott att få upp farten! Även om promenaden bara sträckte sig tre hus bort och tillbaka. Lite och ofta, hellre än sällan och långt. Det är många år sedan Matte kunde gå ordentligt och sträcka ut stegen. Hon saknar enormt att kunna trötta ut sig fysiskt! Gå fort och långt! Åka skidor och cykla. Tänk så lätt man vänjer sig vid en förändring som kommer smygande långsamt. Det är inte bara våra hundar som lätt anpassar sig till ändrade förutsättningar. Det är lätt att bli lat när kroppen strejkar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)