Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SOLIG SÖNDAG

2013-03-11

Söndagen blev ännu en lugn dag hemma för Modji och Matte. Efter lite stök inne var det varmt nog för att ge sig ut i solskenet. Morgonens temperatur med femton minusgrader och bitande ishavsvind hade förbytts i fyra minusgrader och fortsatt bitande ishavsvind. Ett intet mot rådande 26 minusgrader och bitande ishavsvind i Longyearbyen....  Även om de också har sol hela dagen nu vid klart väder. Om fem veckor råder midnattsol! Fram till slutet av augusti.

Matte och Modji tog en promenad runt kvarteret. Modji stretade på i kopplet och hade inte tid att vare sig lukta eller kissmarkera. Hon ville hem! Så snart hon vänt runt hörnet vid brevlådorna, saktade hon ner och började nosa och pinkade titt som tätt. Väl hemma försvann hon in under Husses säng en stund. Modji var påtagligt "mammig" och höll sig nära Matte hela dagen. När Matte satt och läste på bänken i lä vid vedbodväggen, kröp Modji upp och tryckte sig intill sin Matte. Ett klart avvikande beteende! Matte höll så gärna förstföderskan i tassen och stöttade, när konstiga saker händer i Modjis inre.

Modji åt sin middag som vanligt och natten till måndagen har varit lugn.

Husse och Násti var ute och jobbade längs vattnet i Södertälje. Även på dem sken en sol från klar himmel! Men ishavsvindarna gjorde sig gällande även här och bet rejält i ansiktet. Inget fynd denna dag heller tyvärr. Missing People har sponsrats med en husvagn som värmestuga för ledningsgruppen. Härligt! Husse och Násti fick ta del av värmen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)