Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INFLUENSAPÅVERKAN

2020-03-14

Fredag.

Överallt påverkas man nu av att vi har en influensapandemi och det är bara att anpassa sig och ändra sina vanor. Rasklubbens årsmöte nu på söndag den 15 mars, har fått ändra lokal, om någon hade tänkt ta sig dit.

Från rasklubbens hemsida:

UPPDATERING ANGÅENDE ÅRSMÖTETS PLATS - LOKALÄNDRING!!

Med anledning av covid-19 har SKK avbokat samtliga aktiviteter i deras konferenslokaler. Årsmötet är därmed flyttat till Scandic Hotell i Upplands Väsby.Tyvärr innebär det att förmiddagens träning utgår, men föreläsningen kommer fortfarande hållas och tiderna är oförändrade:

Plats: ÄNDRAD PLATS TILL: Scandic Hotell i Upplands Väsby. Tid: Söndagen 15 Mars, Föreläsning kl 13:00, årsmöte kl 15:00

Matte hade nyligen fått ett meddelande om att passet var klart att hämta och samtidigt varslade polisen om att eventuell personalreducering på grund av sjukdom i första hand skulle påverka passutlämning och liknande. Nu planerar inte Matte att avresa i brådrasket, men kände att det kunde vara lämpligt att ändå pallra sig iväg och hämta sitt pass så snart som möjligt.

Efter att ha ätit en välsmakande lunch med en granne på en glest befolkad golfrestaurang i en grannkommun, gick färden vidare till passexpeditionen. Rätt glest befolkad även den, med bara två nummer före i kön. Mycket kontakt med dörrhandtag och pekskärm blev det naturligtvis och den lilla sparade handspritflaskan i handväskan kom väl till pass. Hårdvaluta när ingen handsprit går att få tag i. Till nöds får man väl köpa en flaska renat och fördela i småflaskor kanske. Nöden har ingen lag. I övrigt tycker Matte att läkaren Sven Brittons förslag är ypperligt: bär handskar! Det finn mycket tunna montagehandskar att köpa, där man köper andra arbetshandskar.

Att stärka sitt immunförsvar är också bra. Genom sund kost och sunt leverne helt allmänt. Som djurägare vill man ju stå på benen för att kunna ta hand om sina fyrfota vänner! Varför Matte nu är mer idog än vanligt med att gå raska promenader dagligen med sina hundar. När Husse går med hundarna i skogen blir det en annan typ av promenader. Inte så snabba men omväxlande rörelsemässigt. Vissa dagar har Matte fuskat för ofta när arbetet hemma, inne och på tomten, har känts mycket nog. När regnet strilat och vinden tagit i och Matte har tömt vattentunnan med åtskilliga hinkar vatten och ryggen har varit trött och hundarna velat gå in har Matte inte gått någon powerwalk för god hälsa. För god kondition även för hundarna. Matte försöker skärpa sig.

För att slippa belasta kroppen med städning i stugan, försökte Matte få tag i någon som var villig att ta över det jobb Matte tycker är tristas av alla. Vilket visade sig stört omöjligt här ute i skogen. För långt bort, ingen bil. Ville inte ha några hundar vare sig boende eller närvarande där man städade! Många var ursäkterna till att välja bort Lapskflockens revir för städuppdrag. Dessutom hade man krav på att förvara allt städmaterial hos kunden och att kunden höll sig hemifrån i tre timmar och att man fick städa varje vecka. Där kroknade Matte och insåg att hon fortsättningsvis får städa ensam. Rutavdraget hade lockat till avlastning, men någon sådan blir det inte vad det verkar tyvärr. Med mindre att flocken flyttar och det kommer inte att ske.

Om nu bara Matte tar sig ordentligt i kragen och snabbpromenerar dagligen med hundarna, kommer hon att hålla sig frisk nog för att kunna ta hand om både hundar, Husse och städningen förhoppningsvis. Kylen är full med frukt och grönsaker. Man får göra så gott man kan för att inte belasta vården i tider när det är de äldre som drar det kortaste strået. Danderyds Sjukhus är fullbelagt och man måste prioritera bort patienter. Så Matte gör så gott hon kan för att hålla flocken på fötter.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)