Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HÖST BLEV DET PLÖTSLIGT

2016-09-18

Lördag.

När Lapskflocken vaknade var det tre grader ute och sjutton i stugan. I uterummet var det sju grader som jämförelse. Inte utetemperatur åtminstone. En värmande brasa i kaminen kändes nödvändig till kaffet och morgontidningen. De antika flockledarna Husse och Matte föredrar en prasslande Dagens Nyheter i fåtöljerna framför kaminen, före nätupplagan på datorerna. Man kan kommentera artiklar, visa varandra och mysa framför en sprakande brasa, i stället för framför en konstlat lysande skärm.

Vilket för tankarna till alla som passerar på vägen utanför stugan medförande hund. Hund som springer lös på en trafikerad väg och samtidigt är hundföraren fullt upptagen av sin mobil. Eller ännu värre - barn springer fritt på vägen och föräldern är fullt upptagen av mobilen. Närvaro och kontakt lika med noll. OK, ungarna kan sitta i sina framåtvända barnvagnar och ägna sig åt egna mobiler och paddor och framtidens barn-föräldrakontakter går via skärmar. Men hur skall man umgås med sina hundar när man på hundpromenaderna är fullt fokuserade på skärmar och headset? När hundarna framförs i trafik utan koppel.

Ibland kan Matte och jämnåriga känna att det vill de inte veta. Hur det blir framöver. "Tur man är så gammal så man aldrig behöver får veta". Ett typiskt tecken på vilken generation man tillhör. Men så kommer ändå nyfikenheten: "Ja, det lär vi aldrig få veta, så synd!"

Hur det blir med Putin och Trump hoppas nog många få slippa veta. En värld av vansinne. Faran är att så många inte ser faran.

Men ni vill väl inte läsa hur tankarna går i en gammal kärrings skalle. Vad gjorde hundarna på lördagen?

Jo de fick hänga med till K-Rauta för att köpa listverk, för att sätta kronan på verket i uterummet. Sedan fick de tillbringa eftermiddagen ute på tomten med Husse och Matte. Aili har hjälpt Matte med att gräva bort en massa rötter i släntenmot bäckfåran. En del av alla klöverrötter hade gärna fått vara kvar och huruvida liljekonvaljer och vitsippor finns kvar vet inte Matte. Men någon sorts högt och vassbladigt "gräs" hade brett ut sig för mycket och det fick Aili gärna rensa ur bland. När Matte nu tog elsaxen för att rensa undan allt löst material som Aili spritt omkring sig, uppdagades det att mängder med jord låg under den lossrivna grönskan och jorden hade hasat ner i bäckfåran. Månne Aili grävt efter vattensork? Jorden var torr och mycket finfördelad. Månne den var orsaken till det lilla gula kletet i Ailis öga? Vilket Matte förgäves sökt Noviform för att kurera! Restnoterat sedan maj! Detta mirakelmedel går inte att få tag i! Med Noviform har Matte framgångsrikt behandlat hushållets alla medlemmar, oavsett ben, i alla år. Även hästen Pontus behandlades framgångsrikt med Noviform. Matte sköljer ur med ögonvatten men det funkar så där. Ett recept till Aili blir nog nödvändigt i brist på Noviformsalva.

Matte läser i dag en fortsatt diskussion på SLK-forum rörande vad Lapskägare kan förmedla till eventuellt blivande Lapskägare. Ni har så rätt! Skriv mera! AK-Lapsk har gjort helt rätt när frustrationen över en dåligt fungerande ledning i klubben ventilerats på detta forum!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)