Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

OVÄNTAT BESÖK

2019-06-23

Midsommardagen - lördag.

Ännu en natt då Mattes sömn påverkades negativt av alla bilder som dök upp i huvudet av hur Modji, Aili och hennes knytt kunda ha haft det om de stulits ur bilen i tisdags. Otäcka bilder när man vet varför hundar stjäls. Ett ämne Matte inte tidigare lagt energi på att fördjupa sig i, men nu fått en djupare insikt i.

Hundar stjäls av många olika skäl och  alla har med pengar att göra.

Man stjäl hundar för att:

Man vill ha en hund och har inte råd att köpa en hund.

Man behöver pengar och säljer hunden.

Man vill skapa en valpfabrik för att tjäna pengar. Hittehundar är inte alltid hemlösa och övergivna hundar. En del är stulna och en del är uppföda i valpfabriker.

Man vill testa droger och använder hundar. Dör hunden avstår man själv och vice versa.

Man vill träna sina kamphundar i slagsmål. 

Man vill ha en sexpartner.

Här orkade inte Matte läsa vidare.

Den till sättet osvenska grannen ville fira Midsommar och av hänsyn till Ailis tillstånd, föreslog hon att hon skulle komma över med fikat hon ville bjuda på! Det blev en fin mix med fransk chokladtårta och svenska jordgubbar med blåbär i en smaskig blandning. Aili sträckte ut sig och luftade den allt rundare magen i skuggan under trädgårdssoffan, där besökaren satt. Modji sträckte ut sig under Mattes stol. Därmed fick båda hundarna en intensiv lektion i franska. Så även Matte. Då besökaren vill lära sig prata flytande svenska och vet att Matte gärna friskar upp sin franska, blev det ett sammelsurium av fraser på båda språken. Jätteroligt och jättenyttigt!

Flera timmar senare vinkade Lapskflocken farväl och i stället för fransk chokladtårta och jordgubbar med blåbär fick Aili en skål med uppblött valpfoder och Modji sitt vanliga vuxenfoder. Båda av märket Acana. En del anser att hundarna skall ha spannmålsfritt foder för att slippa höga halter mögelgifter, andra att de behöver spannmål för upptagande av vissa ämnen. Som vanligt blir det fel åt något håll hur man än gör och ett beslut måste man ju fatta. Det där med hundmat är en djungel av information och åsikter och något skall man ju ge sina hundar. För att variera ger Matte lite av varje som "topping" på hundarnas mat ibland, för att deras magar skall vara vana vid mycket. Inte minst när det gäller dräktiga och digivande tikar som förser sina knytt med födoämnen. I värmen uppskattar de att då och då få ett fruset märgben att gnaga på. Vilket gav Modji en högst tillfällig rännskita på morgonen, men den var snabbt övergående och allt var normalt på kvällen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)