Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PINSAMMA AILI...

2017-05-06

Fredag.

Både barn och hundar kan bete sig gruvligt pinsamt, orsakande en besvärande genans hos ägare/föräldrar. Som är mer medvetna om hur man uppför sig. Vissa koder i umgänget människor emellan har liksom inte snappats upp av vare sig barn eller hundar. Man pekar inte på folk! Man stirrar inte på folk! Man påpekar absolut inte att någon på något sätt avviker, till vare sig utseende eller uppträdande! Aili är en hund och uppför sig som en hund. Helt i avsaknad av vare sig hyffs eller allmän kännedom om dessa koder.

Så det blev som det blev! När en ny granne kom över och presenterade sig.

Matte var ute i trädgården med hundarna när den nye grannen kom hem från jobbet. "Hej grannen!" Ett glatt rop fångade Mattes och hundarnas uppmärksamhet. Killen kom över och fortsatte:"Nu är jag inte slav längre! Nu är jag en fri man! Nu är jag ledig!" En trevlig kille som presenterade sig och alla de tre hundarna kom fram för att hälsa. Vilket inte mötte så mycket respons, då killen var hundallergisk vid direktkontakt. De tre Lapska accepterade detta och Násti avvek, Modji och Aili blev kvar med Matte vid staketet och lyssnade till vad killen hade att säga. Rätt som det var flög Aili baklänges som helt förbytt! Aili gjorde snudd på ett utfall mot staketet och den nye grannen och var verkligen förbannad/rädd! Aili gick i försvarsposition?! Modji hoppade undan och fattade ingenting. Inte grannen heller, som bara kunde konstatera att hunden helt plötsligt blivit förbannad på honom?! Vilket Matte förklarade som att något bakom honom på tomten intill skrämt hunden. Vilket han föreföll acceptera. Nåväl, Aili satte nosen i vädret och vittrade intensivt mot den trevliga grannen och lade sedan ner hela showen lika snabbt som den startat. Aili återtog platsen till vänster om Matte intill staketet och grannen och Modji slog sig ner till höger om Matte. Samtalet fortsatte som om ingenting hänt.

Den trevliga nya grannen berättade att han brukade tillbringa vinterhalvåret i sitt fädernesland Somalia med att hjälpa släktingar. Att Ailis reaktion berodde på att hon plötsligt upptäckte hans mörka ansikte förstod han nog inte. När Aili väl vittrat av honom i vinden var hon nöjd. Men hans kommentar:"Hon kanske reagerade på kamellukten!" tydde nog på att han förstått, samt på att killen har humor! Ett flertal skämt om språkförbistring med felaktiga uttal och tillkortakommanden i början av livet i Sverige för mycket länge sedan tydde på det. Inte bara kommentaren om att han nu inte var slav längre - utan en fri man! Folk med humor uppskattas.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)