Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GLÖMDE...

2013-10-22

Matte glömde tyvärr berätta att Nástisonen Epic (Átjájuoksa Adja) i helgen tävlade i rally med utmärkt resultat! Andra pinnen i nybörjarklass med hela 90 poäng! Mycket bra jobbat och ett stort grattis till ekipaget! Det känns varmt och gott i uppfödarhjärtat när knytten blir stora och levererar. När deras förare tar väl hand om materialet. TACK!

Måndagen var en dag som de senaste. Matte hankar sig fram och ligger lågt med det mesta, utom när det gäller hunderiet. Gick en sväng runt kvarteret med Násti och Modji i solskenet. Yngste sonen kom på besök, i behov av lite skogsluft en ledig dag och passade på att vinterfixa båten. Som farit illa av att vattenståndet sjunkit väldigt mycket i sjön och båten kom i kläm på något vis. Den är i alla fall uppe och vänd nu.  Skönt. Han passade på och gjorde det när han lånat med sig Násti på en långpromenad. Modji hade mycket svårt att smälta att hon lämnades hemma! Hade svårt att pallra sig in med Matte. Ville sitta vid staketet och vänta. Men solen försvann och vinden var kall och Modjis underrede naket. In i värmen! Inte förhandlingsbart.

Knytten blir allt vaknare. Aningen stadigare på benen och glada åt lite mänskligt gosande. Trevligt! Modji ligger allt mer utanför lådan. Matte står vid lådan och iakttar. Låter värst gör Minimodji.....

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)